Stadionul din Ştrand a fost sâmbăta trecută gazda unui meci extrem de important pentru Liga a IV-a. Liderul FC Argeş 1953 a întâlnit echipa a doua a CS Mioveni, formaţie aflată pe locul IV. Întâlnirea a avut de toate: goluri, determinare, încrâncenare, nervi, cartonaşe galbene şi roşii, anularea unui gol, dar mai ales neacordarea unui penalty formaţiei alb-violete la scorul de 1-2. S-a terminat 1-3 pentru formaţia din Mioveni, însă de departe arbitrajul a fost unul execrabil și tendenţios. S-a fluierat practic într-o singură direcţie şi aceea a fost împotriva Piteştiului, iar scandalul de la finalul meciului, când suporterii alb-violeţi au fost la un pas să sară la bătaie, confirmă cele menţionate mai sus.
Centralul Marius Naidin este profesor de sport la Bascov, principala contracandidată la promovare a FC Argeş
Se pare că cei de la AJF Argeş, cei care fac delegările arbitrilor în Liga a IV-a, în frunte cu preşedintele comisiei, Mihai Ghiberdel dau dovadă cel puţin de rea voinţă în ceea ce priveşte meciurile echipei FC Argeş 1953. Asta dacă luăm în calcul faptul că la meciul precedent celui cu Mioveniul şi anume cel cu DLR Piteşti, iniţial fusese delegat arbitru nimeni altul decât Liviu Chiţa, fratele lui Alin Chiţa de la Bascov, echipă care se află în luptă directă cu formaţia alb-violetă pentru promovare. Dar până la urmă, în urma unei sesizări, şefii de la AJF au schimbat arbitrul. Au avut însă grijă ca la derby-ul de sâmbăta trecută cu Mioveniul să delege pe cine trebuie. Aşa a ajuns arbitru central Marius Naidin, nimeni altul decât un profesor de sport din comuna Bascov, ştiut fiind faptul că Unirea este principala contracandidată la promovare a FC Argeş. Ei bine, dacă în prima repriză incidentele şi greşelile de arbitraj au lipsit, scorul la pauză fiind 1-0 pentru alb-violeţi, Marius Naidin împreună cu secunzii Andrei Ciuciu şi Romică Bârdeş au intrat în acţiune. De reţinut că Bârdeş este coleg de birou la AJF chiar cu Mihai Ghiberdel, preşedintele Comisiei arbitrilor.
FC Argeş 1953 a „beneficiat” de trei cartonaşe roşii
La debutul părţii secunde a venit egalarea, iar după ce au început să curgă cartonaşele roşii, echilibrul a fost dat peste cap şi aşa au ajuns galben-verzii să treacă în avantaj. Arbitrul Marius Naidin nu a acordat apoi un penalty clar pentru FC Argeş la scorul de 1-2, lovitură de pedeapsă care putea schimba cu totul soarta meciului. Aşa se face că pentru proteste au fost eliminaţi în timpul jocului Eduard Călin şi Andrei Pătrănoiu, iar pentru că l-a înjurat la cabine, Sică Dima s-a ales cu ridicarea carnetului de fotbalist ceea ce este echivalentul obţinerii unui cartonaş roşu. Şase au fost şi cartonaşele galbene pentru proteste faţă de maniera de arbitraj, iar golul cu numărul trei al Mioveniului a fost unul doar în mintea arbitrului Naidin. Profesorul de sport de la Bascov după o ezitare destul de mare a hotărât că „mingea a lovit bara, apoi plasa porţii şi apoi a ieşit afară”. S-a terminat 1-3, Unirea Bascov a egalat la puncte în clasament pe FC Argeş 1953 şi continuă să-şi împartă prima poziţie a clasamentului după victoria cu Berevoeştiul, 2-1 pe teren propriu. De remarcat că şi la acest meci delegarea arbitrului nu a fost una tocmai corectă având în vedere că arbitru a fost Gabriel Stroe, finul primarului de la Bascov.
Jandarmii au intervenit la finalul meciului
Suporterii alb-violeţi au reacţionat pe bună dreptate la finalul meciului, iar cei vizaţi au fost arbitrii, care s-au ales cu scuipături, pet-uri în cap, înjurături şi ameninţări, oficialii echipei din Bascov care au fost prezenţi la meci şi care au fost escortaţi de jandarmi şi bineînţeles Mihai Ghiberdel, preşedintele Comisiei arbitrilor, cel care s-a ales cu un frumos cântecel „de bine” la finalul partidei. Până la urmă s-a terminat cu bine şi asta datorită jandarmilor care au aplanat conflictul de la bun început.
Mesajul suporterilor alb-violeţi
„Mulţumim centralului Marius Naidin şi întregii brigăzi de arbitri ce azi, au făcut meciul praf. De asemenea, mulţumim AJF Argeş… poate într-o zi dorinţa lor de a o vedea pe Bascov într-o ligă superioară se va împlini… dar vor mai trece multe baraje pierdute pentru că acolo se joacă fotbal pe bune. Este frustrant să-ţi vezi munca ruinată de nişte indivizi ce ar trebui să se ocupe de alte meserii mai mult sau mai puţin săteşti şi nu de fotbal. Rămânem pe primul loc şi luptăm până la capăt cu acest sistem despre care nu găsim cuvinte cât de cât decente în a-l descrie. Ne asumăm meritul că am animat şi am crescut nivelul de competitivitate într-o ligă anonimă ajunsă la stadiul de islaz, sub oblăduirea păstorilor ce o guvernează. Vom intra în play-off cu două victorii directe împotriva Bascovului şi o victorie şi o înfrângere cu Mioveniul. Ca măsură de precauţie, de acum înainte, fiecare meci va fi filmat. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a limita accesul pe stadion, la meciurile de acasă, pentru anumite persoane care au venit să jignească echipa noastră, crezând că se află pe islazul comunal şi nu spectatori pe un stadion de fotbal. Mulţumim jucătorilor adverşi pentru competitivitate. Mergem înainte!”
Ce spune preşedintele FC Argeş 1953
Dan Ionaşcu: „Nu îmi este frică de meciurile disputate pe teren, ci de ceea ce este de jur împrejur. Este o chestiune din asta în arbitraj care lasă foarte mult de dorit şi mai ales delegarea unui arbitru care lucrează în Bascov având în vedere că Unirea Bascov se află în luptă directă cu noi pentru promovare. De ce s-a făcut această delegare? Este profesor de sport la o şcoală din această localitate. Este normal o astfel de delegare? De ce nu se face în aşa fel încât să nu mai existe niciun fel de suspiciuni?”.
Marius Ionel
0 Comentarii