Web Analytics

După aproape un deceniu de chin, Piaţa Centrală din Câmpulung va fi refăcută de Compania de Investiţii

de | 6.06.2018 21:41 | Politica si Administratie

19 01Din deceniul trecut s-a pus problema refacerii spaţiului în care funcţionează cea mai mare piaţă agroalimentară din municipiul Câmpulung, însă tot felul de interese au blocat proiectul. Fie că aceasta a fost administrată de un serviciu public al administraţiei locale, fie că este exploatată de o firmă creată de Consiliul Local pentru a evita disponibilizările din perioada lui Băsescu, piaţa s-a transformat treptat într-o ruină de tablă gata să se prăbuşească. Pe vremea lui Călin Andrei nu s-a dat drumul la finanţare, banii fiind ţinuţi pentru alte proiecte, care au eşuat, iar după venirea pesedistului Liviu Ţâroiu la putere a contat faptul că Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL este condusă de un liberal precum Ionel Vlădescu. Salvarea va veni din partea Companiei Naţionale de Investiţii, care a acceptat să finanţeze lucrarea.
Au fost bani în buget ani de-a rândul pentru refacerea Pieţei centrale, dar nu s-a acceptat cheltuirea acestora. Asta deşi un proiect de refacere a fost întocmit încă de acum un deceniu, iar în 2011 a apărut şi documentaţia tehnică în care se prevedea un necesar de şase milioane de lei pentru o nouă construcţie. O parte din bani putea fi asigurată chiar de Pieţe Muscel SRL, societatea adunând an de an bani pentru concretizarea proiectului. Iar când se părea că numai plecarea lui Vlădescu de la conducerea firmei îl va determina pe Ţâroiu să se apuce de treabă, cei de la Compania Naţională de Investiţii au acceptat să finanţeze proiectul de refacere a spaţiului comercial. Pentru acest lucru, la finalul lunii trecute Consiliul Local Câmpulung a acceptat să predea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania de Investiţii, terenul pe care este situată piaţa, teren de aproape trei mii de metri pătraţi din totalul de nouă mii deţinut de Pieţe Muscel prin Consiliul Local. Iar din toată lucrarea, Câmpulungul va asigura cheltuieli doar pentru utilităţi.

Două pieţe nefuncţionale

Câmpulungul a avut trei pieţe agroalimentare şi un târg, însă acum este activă doar piaţa, care va fi refăcută, şi târgul de pe malul râului. Piaţa Grui este un spaţiu de tablă abandonat, care fusese propus spre transformare în loc de joacă şi adăpost pentru oamenii străzii, iar Piaţa Vişoi a fost reamenajată de un investitor care a falimentat, iar în acest an a intrat pe mâna unui om de afaceri chinez.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii