Web Analytics

După alegeri, vine comasarea

de | 28.03.2024 12:50 | Actualitate, Culise, Economie, Home, Politica si Administratie

Așa, subtil, ca unii să nu bage de seamă, iar alții să nu se sperie anticipat, se pregătește noua reorganizare administrativ-teritorială. E adevărat că sula europeană e de mult băgată în coasta românească pentru a se ajunge la acest lucru, însă acum e împinsă tot mai tare și nu mai există scăpare. Plus că tot e vorba de reducerea cheltuielilor.
Adică adio comună sub 5.000 de locuitori și adio deconcentrate în fiecare județ (care județ?). Nu vor trece mai mult de doi ani de la alegerile din 2024 și se va pune țara la cale în această privință. Iar în 2028, în Argeș, nu se vor mai organiza alegeri locale în 102 unități administrativ-teritoriale, ci în maxim 40 de localități. Asta înseamnă că vor dispărea, din punct de vedere administrativ, aproape două treimi din localități și tot atâția aleși locali. În privința orașelor și municipiilor a se vedea legea care stabilește zonele metropolitane, în privința comunelor depărtate de localități urbane a se vedea comunele cu sub 5.000 de locuitori!
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și De ce a rămas Ion Georgescu în arest la domiciliu. Curtea de Apel Piteşti: „Inculpatul prezintă pericol pentru ordinea publică”

Citește și A fost promulgată legea pentru înființarea Registrului traficanților de droguri

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *