Web Analytics
scris luni, 25.03.2024

A fost promulgată legea pentru înființarea Registrului traficanților de droguri

A fost promulgată legea pentru realizarea unei baze de date a traficanților de droguri. Registrul național devine operațional de la 1 ianuarie 2025.

A fost promulgată legea pentru înființarea Registrului traficanților de droguri

„Președintele României a promulgat legea care prevede înființarea unei baze de date pentru a monitoriza mai eficient dealerii de droguri. Siguranța cetățenilor români, mai ales a tinerilor, este pe primul loc.

Combaterea fenomenului drogurilor rămâne o prioritate ca ministră a Justiției, dar și ca senatoare. De aceea, am inițiat împreună cu colegii mei din PNL un act care să creeze un nou instrument util în lupta cu drogurilor: registrul naţional al traficanților de droguri este un mijloc de cunoaștere, supraveghere și identificare operativă a persoanelor care au comis infracțiuni din sfera traficului de droguri.

Ce aduce această lege? La ce folosește Registrul? Are rol preventiv. Persoanele înscrise în registru sunt obligate să ofere informații despre ce fac, unde merg, cu cine intră în contact. Devine operațional la data de 1 ianuarie 2025. Era o lege necesară și mulțumesc tuturor celor care au contribuit la ea”, a transmis Alina Gorghiu, ministra Justiției.

Citește și Video. Câinele Tyson, vedeta de la IPJ Argeș

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *