Web Analytics

După 12 ani, din nou în Liga I. Interviuri cu protagoniştii promovării / „Firmă de management sportiv care lucrează cu Liverpool vine la Piteşti pentru a investi la FC Argeş”

de | 5.08.2020 14:41 | Actualitate, Sport

# Aceasta este promisiunea lui Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al FC Argeș # Citiți în continuare declarațiile pentru “Jurnal de Argeș” ale președintelui CA, Cristian Gentea şi ale antrenorului principal, Ionuț Badea

Cristian Gentea: ”Deja a mai semnat un jucător cu noi şi vor mai fi aduse întăriri”

# Cât de mult ați crezut că FC Argeș o să promoveze direct și CS Mioveni o să ajungă la baraj, pentru că era, să zicem așa, cea mai bună variantă pentru județul nostru?
– Vă rog să mă credeți că am avut tot timpul în minte că vor promova ambele echipe din Argeș. Chiar mă gândeam ce va fi în România când cele două echipe promovate sunt ambele din județul nostru. Așa am crezut eu! Nu m-am așteptat să nu promoveze direct Mioveniul, dar asta nu înseamnă că nu le voi ține pumnii la barajul de promovare. Chiar voi merge și la meci, dacă pot să ajung acolo. În rest, legat de noi, am trăit la intensitate maximă și am crezut până în ultimul moment, pentru că, așa cum ați văzut, și sper să nu spuneți că sunt subiectiv, am jucat mai bine în meciul cu UTA.
# Ce urmează pentru FC Argeș?
– În primul rând, vreau să îi felicit pe toți jucătorii, întreg lotul, staff-ul și să le mulțumesc și celorlalți antrenori care au fost înaintea lui Ionuț Badea aici. Vreau să-i felicit pentru fair-play pe cei de la Rapid, pentru că și-au jucat șansele până în minutul 96. Să fim serioși, golul lor ne-a dus în situația de a promova direct! Săptămâna asta vom face o analiză foarte exactă a lotului. Deja a mai semnat un jucător cu noi și evident că vor mai fi aduse întăriri. În ceea ce mă privește, mă voi ocupa de ceea ce am spus, cu siguranță până la jumătatea lunii vor veni lângă noi și alți sponsori care vor aduce sume importante pentru bugetul asociației și ne vom pregăti, pentru că au o perioadă scurtă de vacanță. Le-am spus jucătorilor, ca și Ionuț Badea, să aibă mare grijă cum se comportă în perioada asta de pandemie. Cred că am luat decizia bună, chiar dacă fanii noștri poate s-au supărat că nu i-am lăsat să vină în centrul Piteștiului după meciul cu UTA, pentru că era destul de periculos. Sper din tot sufletul că galeria și iubitorii fotbalului din Pitești și din Argeș au înțeles acest lucru. Le mulțumesc încă o dată pentru că au fost tot timpul alături de noi. Și nu spun numai eu asta, ci și mass-media.

„Încă de la început, fiecare fotbalist a avut primă de promovare în contract”

# FC Argeș continuă cu Ionuț Badea ca antrenor principal și în Liga I?
– Sigur că da. Continuăm cu Ionuț Badea și sperăm să facem o figură frumoasă și în Liga I.
# Urmează să se prelungească contractul sau se mai află sub contract cu FC Argeș?
– Ionuț Badea are contract încă un an cu FC Argeș.
# Apropo de transferuri, ați spus că a mai semnat cineva cu FC Argeș. Despre cine este vorba?
– Este vorba de Mediop, fostul jucător de la Timișoara și de la Dunărea Călărași. Este un atacant de culoare foarte bun, care cu siguranță va avea un aport foarte mare în jocul echipei noastre.
# Am înțeles că ați vorbit cu un investitor englez. Despre cine este vorba?
– Este vorba despre un investitor englez, care pe data de 12 august vine la Pitești. Este vorba despre o firmă de management sportiv din Anglia care lucrează cu Liverpool. Mi-au scris în fiecare zi, după fiecare meci, am vorbit la telefon… Și-au luat deja bilete de avion și pe 11 august aterizează la București, iar pe 12 august sunt la Pitești.
# Este vorba despre cei care investesc la școala de fotbal condusă de Gabi Dumitru, la Londra?
– Nu are nicio legătură. Gabi Dumitru chiar m-a sunat și m-a felicitat pentru promovare, dar nu are legătură investitorul despre care v-am vorbit cu el…
# D-le președinte, sunteți dispus să discutați cu Victor Jigman, cel care a anunțat că poate aduce investitori la Pitești, dacă echipa promovează?
– Sigur că da. Oricine vrea să sprijine clubul acesta, să redevină ce a fost, este binevenit. Primul pas a fost făcut și nu ne vom opri aici. Oricine vrea să vină să ajute este binevenit.
# Care au fost primele pentru promovare?
– Cele stipulate în contract. Încă de la început, fiecare a avut primă de promovare în contract.
# Fiecare jucător a avut aceeași primă?
– Bineînțeles, dar este vorba de aportul pe care l-a avut fiecare și pe care îl stabilește conducerea tehnică.
# Revenind la investitori, este posibil să se schimbe forma juridică a clubului în condițiile în care apar acești sponsori?
– Nu știu sigur să vă spun în momentul de față, dar e greu acum pentru campionatul imediat următor. Bine ar fi să vină lângă noi, cu condiția unei sponsorizări serioase și după care, în timp, să trecem la o altă formă juridică și cred că vă referiți la societate comercială. Peste trei săptămâni începe campionatul și nu cred că este timp pentru așa ceva.

Ionuţ Badea: „Nu a fost tot timpul o atmosferă pe roze, dar nici nu este bine să fie aşa ceva”

# Ați luat în calcul scenariul ca FC Argeș să promoveze direct și CS Mioveni să ajungă la baraj?
– Scenariul nu l-am făcut aproape deloc, pentru că am încercat să jucăm toate meciurile cum l-am făcut și pe ultimul. Chiar dacă am început nesigur, fără prospețime, după aceea ne-am revenit și puteam să câștigăm și mă refer la ocaziile pe care le-am avut în repriza a doua. Nu s-a gândit nimeni la scenariu, toată lumea a încercat să joace la victorie.
# Cum a fost posibilă această performanță a FC Argeș, de a promova în Liga I după atâția ani?
– Cu foarte multă muncă, încredere, în anumite momente discuții, dialoguri pe care le-am făcut cu jucătorii, cu staff-ul, cu toată lumea implicată în club. Nu a fost tot timpul o atmosferă pe roze, dar nici nu este bine să fie așa ceva, au fost confruntări de idei, au fost niște jucători admirabili, care s-au dăruit foarte tare, și-au depășit condiția în anumite momente și cu forța grupului, cu experiența lui Prepeliță și a celorlalți doi căpitani, Buhăescu și Năstăsie, cu dorința de afirmare a tinerilor, cu strategia pe care am reușit să o facem la fiecare meci, așa ne-am dat singuri șansă să ajungem în postura de a juca promovarea în ultima etapă de play-off. A fost un play-off fantastic chiar pentru fotbalul românesc și a fost o idee extraordinară până la urmă, formată din acel grup de lucru de la FRF, plus reprezentanții cluburilor, aceea conform căreia să existe un play-off din șase echipe.
# Ce urmează pentru dv.? Continuați cu FC Argeș?
– În mod normal, da. Sunt sub contract și nu m-am gândit niciun moment că aș vrea să plec în altă parte. Lucrurile acestea au fost departe de orice gândire strategică, de a lua doar meciurile de play-off în mintea mea și a jucătorilor și apoi, la final, aș fi tras linie și vedeam dacă mai continuăm, nu mai continuăm. Acum suntem în poziția în care suntem și gândurile noastre sunt de a îmbunătăți echipa în timpul scurt pe care îl avem în momentul de față.
# Apropo de acest lucru, putem vorbi despre transferuri?
– Deja am perfectat două transferuri și bineînțeles că mai căutăm încă două sau chiar trei poziții importante.
# Este a doua promovare cu FC Argeș. Ce ați simțit în momentul golului Rapidului din Giulești, care practic ne-a dus în Liga I?
– Este vorba despre o satisfacție nemăsurată în cuvinte, ci doar simțită în suflet. Mă bucur enorm că am reușit cu toții să producem o bucurie enormă suporterilor argeșeni și această echipă plină de istorie și palmares după 12 ani să vină din nou pe prima scenă. E o întâmplare fericită că am reușit eu personal acest lucru cu acești băieți și cu acest staff minunat și nu poate acest lucru decât să ne oblige la mai multe lucruri pozitive pentru FC Argeș în continuare.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Chestia asta cu firma din Anglia pare o mare trapa. De unde pana unde au apărut cine i a adus?Mie mi-e teama ca domnul Gentea sa nu cada într o capcana. Sa nu fie oameni băgați în fata de ăștia de la PNL. Trebuie avut mare grija pt ca dacă ne mai desfintam odată e definitiv? Cu ce se ocupa acești oameni?. Sper sa citească cineva comentariile și sa ia în calcul chiar dacă sunt un simplu suporter. FC Argeș are mulți dușmani sa nu fie o mare teapa ăștia Anglia