Web Analytics

Dumitru Constantin-Dulcan, propus la preşedinţia României

de | 25.08.2022 12:00 | Actualitate, Cultură, Home

Prezent la Filarmonica Pitești în urmă cu ceva vreme, celebrul savant de origine argeșeană (din Mârghia) Dumitru Constantin-Dulcan, autorul fenomenalei cărți ”Inteligența Materiei”, care a cunoscut numeroase ediții și pentru care a primit Premiul Academiei Române, dar și al altor cărți de popularizare a științei la fel de incitante, a avut parte de două mari surprize.

În primul rând, din cele 404 locuri, au fost ocupate toate 404, ceea ce înseamnă că a fost o lansare de carte cu cel mai numeros public. Acest fapt denotă că Dumitru Constantin-Dulcan are din plin cititori și admiratori la Pitești.
Evenimentul a constat în prezentarea cărților sale, dar cel mai așteptat moment a fost conferința pe care acesta a susținut-o. Discuțiile cu publicul s-au întins mult timp și acum vine a doua surpriză – un cititor din sală l-a întrebat dacă dorește să candideze la președinția României, întrucât are toate calitățile necesare unei asemenea funcții: competență maximă, cinste, corectitudine, echilibru și demnitate.

Citește și Avocatul Gheorghe Mihai şi preotul Ion Virgiu Pătruleasa din comuna Muşăteşti

Vasile Dâncu: ”Oricum, domnul Dulcan este președintele spiritualității românești”

Luat prin surprindere, Dumitru Constantin-Dulcan nu a răspuns nimic, într-un final mărturisind că nu s-a gândit niciodată la o asemenea idee. Pe fază, editorul său, Vasile Dâncu, a ținut să precizeze: ”Oricum, domnul Dulcan este președintele spiritualității românești”.
Ulterior, autorul a petrecut câteva ore dând autografe celor care au dorit să îi cumpere o carte sau chiar pe toate, în funcție de bugetul fiecăruia.

Citește și Ce cred scriitorii argeşeni despre războiul din Ucraina?


Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *