Web Analytics

Dumitru Băluță, fost atacant la FC Argeș, își serbează ziua de naștere

de | 24.11.2022 15:06 | Actualitate, Home, Sport

Un fost atacant al echipei FC Argeș, Dumitru Băluță, împlinește astăzi, 24 noiembrie, 66 de ani (transfermarkt.com – zi de naștere: 24.11.1956).

Citește și: S-a dat avizul final pentru stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti

Prin urmare, Fotbal Club Argeș Pitești îi urează ”La mulți ani!” pe pagina de Facebook, menționând că atacantul „a jucat în Trivale în două rânduri, între 1980-1982 și în sezonul 1986/1987. În prima perioadă, a jucat cu Argeșul în Cupa UEFA, fiind pe teren cu FC Utrecht, Apoel Nicosia și Aberdeen FC, împotriva ciprioților reușind chiar să marcheze”.

În urmă cu 41 de ani, adică la meciul din Trivale cu APOEL Nicosia, scor 4-0 (în tur fusese 1-1), al doilea gol al piteștenilor a fost marcat de Dumitru Băluță (tocmai el, scund de statură!), care a reluat cu capul centrarea lui Turcu, după o combinație cu Mihai Zamfir.
În același an, la meciul retur cu Aberdeen din Cupa UEFA, încheiat la Pitești cu scorul de 2-2, pe vremea când scoțienii erau conduși de tânărul Alex Ferguson, cel care avea să devină o legendă pentru Manchester United, fiind onorat și cu titlul de Sir al fotbalului britanic, ei bine, Dumitru Băluță a avut un rol important la înscrierea primului gol al alb-violeților. Era minutul 31, când Bărbulescu a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, după un fault asupra lui Băluţă, iar Marin Radu II s-a înălţat peste apărătorii oaspeți, înscriind cu capul. (Golul doi avea să vină, șase minute mai târziu, înscris de Bărbulescu, din lovitură liberă)

Ce timpuri! Ce echipă! Ce jucători!

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *