Web Analytics

Drumul expres Piteşti-Braşov, benefic pentru industria auto. „Va ajuta ca producţia Dacia să continue în Mioveni“

de | 21.04.2021 12:47 | Actualitate, Politica si Administratie

Două variante – care presupun cele mai puţine exproprieri – au fost selectate pentru sectorul de drum de mare viteză dintre Piteşti (A1 Centura Piteşti) şi Mioveni (Centura Sud), parte a drumului expres Piteşti-Braşov, obiectivul de infrastructură care dă speranţe mari Argeşului şi uzinei Dacia. Autorităţile din Argeş caută varianta optimă de traseu pentru porţiunea de drum expres dintre Piteşti şi Mioveni, un segment al viitoarei şosele de mare viteză dintre Piteşti şi Braşov. Drumul expres Piteşti-Braşov este unul dintre cele mai aşteptate obiective de infrastructură care vizează judeţul Argeş, de care va beneficia însă toată ţara – economic, turistic, din toate punctele de vedere.

CITESTE SI Întâlnire privind studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru drumul expres Piteşti-Braşov

Într-un interviu acordat pentru adevarul.ro, prefectul de Argeș a menționat că „iniţial au fost schiţate cinci variante. Dintre ele, au rămas în competiţie, două variante, cele mai bune în raport de cost/beneficiu, cost/impact. Dintre acestea, agreabilă şi agreată e una singură, care ar presupune un impact mai mic faţă de proprietăţile private şi care are şi un cost mai bun. Este varianta care va afecta foarte puţine case, varianta care trece, în cea mai mare parte, pe proprietăţi care nu au construcţii. În toate celelalte variante, impactarea era mai mare.    Totuşi, aceasta n-a fost discuţia finală pe variante, pentru că solicitarea celor de la Piteşti, inclusiv a mea, a fost să se mai proiecteze o variantă care să lege proiectul drumului expres cu un proiect al municipiului Piteşti, astfel încât, de pe o stradă din Piteşti, conform PUG-ului municipiului, să se poată ajunge într-o bretea care urcă în acest drum expres. Iniţial, proiectantul n-a avut în vedere asta şi ar fi ideal să se poată face această repoziţionare, astfel încât să ajute şi Piteştiul”.
Citeste mai mult: adev.ro/qrv639
CITESTE SI Lucrările pentru tronsonul 2 din drumul expres Craiova-Pitești, în desfășurare continuă. Se toarnă primul strat de asfalt

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii