Web Analytics

Droguri în școli: Opt persoane, printre care și un minor, trimise în judecată de procurorii DIICOT

de | 1.07.2023 20:53 | Actualitate, Home

Opt persoane, printre care și un minor, au fost trimise în judecată în dosarul denumit „Medusa”, cel mai mare dosar de trafic de droguri din școli. Trei dintre cei care vindeau droguri în liceele de top din București şi-au recunoscut faptele.

Citește și: Peste 150 de percheziţii domiciliare, efectuate de poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române


„Prin rechizitoriul din data de 28.06.2023, în cauza cunoscută public ”dosarul Medusa”, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a opt inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu – un inculpat în stare de arest preventiv, doi în arest la domiciliu, patru aflați sub măsura controlului judiciar și un inculpat în stare de libertate”, anunță DIICOT. De asemenea, au fost încheiate și acorduri de recunoaștere a vinovăției, trei dintre cei care vindeau droguri în şcoli recunoscându-și faptele.
În urma perchezițiilor, anchetatorii au confiscat anumite cantități de droguri, telefoane mobile, cântare electronice, dar și sume de bani obținute în urma comercializării substanțelor interzise. Inculpații trebuie să plătească, de asemenea, cheltuieli judiciare în valoare de 60.000 de lei.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *