Web Analytics

Dramă într-o familie din Piteşti / O fiică i-a dat COVID mamei bolnave, care a murit: „Iartă-mă, mamă!”

de | 29.10.2020 13:26 | Actualitate, Dezvăluiri

# Alina Anghel (foto stânga) este tehnician veterinar, iar mama este Aurelia Ilie, cunoscut horticultor care a creat parcurile din cartierele Prundu, Craiovei și Războieni # ”Am 3 colege de salon de vârste apropiate, cu povești despre infectare asemănătoare, doar că niciuna nu va trăi cu povara că și-a omorât mama”, mai spune Alina, care este internată cu Covid la Spitalul Mioveni
„Astăzi este ziua când mama nu va mai vedea toamna ei dragă și se va alătura îngerilor pentru că EU i-am făcut cadou COVID. Iartă-mă, mamă!”. Asta a scris o piteșteancă duminică, 25 octombrie, pe pagina ei de facebook, șocându-și prietenii din lista de contacte. Apoi, femeia a postat o fotografie în care explică drama pe care o trăiește. Internată, la rându-i, în spital, e bolnavă și chinuită de remușcări. De ce? Pentru că a luat Covid dintr-o greșeală și a dat mai departe virusul mamei sale, care a și murit, între timp. Povestea este sfâșietoare.
„Dragii mei,
Aceasta e imaginea de la geamul salonului meu…
Dintr-o neglijență gravă m-am infectat cu covid şi i l-am «dăruit» mamei mele, care nu ieșise din casă de 2 ani, iar plămânii ei fragili (fumase muult) nu au rezistat.
Am crezut că e răceală, nas înfundat, stare de oboseală și somnolență, ușoare frisoane… fără temperatură… și apoi s-a declanșat iadul. O cunoștință pozitivă. Mama se sufoca, testare, salvare, spital, iar testare, internare, salon”, a povestit Alina Anghel, internată acum la Spitalul Mioveni.

„Vă implor, stați departe de vecini, prieteni, în autobuz, pe oriunde!”

Alina a continuat: „Acum nu pot decât să vă spun: purtați două maști și mănuși, spălați-vă pe mâini și faceți tot ce puteți să nu ajungeți în spitale, unde se duc bătălii crunte, salvările vin și pleacă nonstop, se aşteaptă să moară cineva ca să prinzi un loc la Terapie, oameni veniți cu saturație 95 au ajuns la oxigen… nu mai sunt aparate de oxigen libere, iar personalul medical… niște roboți în costume de îngeri, alinând cu multă omenie și compasiune. Azi mama e condusă pe ultimul drum de fiica mea și câteva persoane care își iau inima în dinți să fie lângă un mort de covid.
VĂ IMPLOR, STAȚI DEPARTE DE VECINI, PRIETENI, ÎN AUTOBUZ, PE ORIUNDE!
Oricine poate fi purtător și să plimbe virusul și viața voastră va fi aruncată în aer, nimic nu te mai poate ajuta.
Am 3 colege de salon de vârste apropiate, cu povești despre infectare asemănătoare, doar că niciuna nu va trăi cu povara că şi-a omorât mama. Ce urmează după covid nu mai este viață….”, a scris Alina.

Aurelia Ilie era horticultor și a creat parcurile Piteștiului în anii ’70

Alina Anghel este tehnician veterinar și, până când virusul ucigaș să le despartă, locuia, împreună cu mama ei, în cartierul piteștean Craiovei. În vârstă de 75 de ani, mama, doamna Aurelia Ilie (foto dreapta – în tinereţe), a fost tehnician horticol și șef de sector la Administrația Serelor, Pepinierelor și Parcurilor din Pitești, prin anii 70-80. Este cea care a realizat Parcul Prundu, spațiul verde de pe coasta Craiovei, dar și alte oaze de verdeață și frumos din cartierele Craiovei, Războieni, Exercițiu, Eroilor.
A venit în urmă cu aproape 50 de ani de la Vâlcea, unde a lucrat la întreprinderea de profil de la Călimănești și în stațiunile turistice din jur. Iar pentru hărnicia și priceperea ei, Aurelia Ilie s-a făcut remarcată și la Pitești. Era perioada când se construiau primele blocuri, când se nășteau cartierele, iar în jur nu era niciun copac la umbra căruia să stai. A colaborat cu arhitecți și peisagiști care au creat oazele de verdeață ale Piteștiului, cum e celebrul Gheorghe Pacea.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Vă implor … ” . Nu mai implora, pacate-nationale !