Web Analytics

Drama fostei prim-procuroare adjuncte Viorina Ionescu continuă şi dincolo de mormânt

de | 1.11.2018 13:01 | Actualitate

# Alungat din casă și amenințat cu moartea, fiul său nu a primit de la tată niciun leu
Bogdan Ionescu, fiul fostei prim-procuroare adjuncte a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a solicitat în instanță ca tatăl să îi plătească pensia de urmaș de pe urma mamei sale dispărute în condiții tragice în 2011. De asemenea, băiatul, care nu și-a primit de la părintele său, timp de șapte ani, nici alocația de stat, le cere magistraților să îi oblige tatăl să îi dea drepturile.

Soțul fostei procuroare încasează pensia de urmaș cuvenită copilului ei

De-abia în luna decembrie, după atâția ani de procese, Judecătoria Pitești, admițând cererea de chemare în judecată a Vioricăi Paltin (mama fostei procuroare Viorina Ionescu), cea care l-a crescut pe băiat din pensia sa mică, l-a obligat pe ginerele său, Dragoș Ionescu, la plata unei pensii de întreținere. De asemenea, instanța l-a obligat pe pârât la plata la zi a pensiei de urmaș cuvenită fiului procuroarei, pe care o încasează din 2013 și până acum. Deși tatăl obținuse anterior o hotărâre în acest sens, pe care însă nu s-a zbătut să o pună în aplicare, instanța a considerat că cererea acestuia privind încuviințarea unui program de legături personale cu minorul nu este întemeiată, considerând, pe bună dreptate, că bunica maternă i-a oferit toate condițiile de studiu și trai.
În timpul procesului, băiatul a dat declarații în fața judecătorilor, cerând să i se permită să stea cu bunica. Iată ce s-a consemnat în sentința dată la sfârșitul anului trecut: „În motivare, a arătat, în esență, că în toată perioada copilăriei sale tatăl său a consumat frecvent băuturi alcoolice, motiv pentru care provoca permanent scandal, avea un limbaj trivial și îi agresa pe acesta și pe mama sa. A mai menționat că acest comportament al pârâtului a fost cauza principală a suicidului mamei sale și a fost profund îndurerat să constate că tatăl său nu a regretat niciun moment dispariţia acesteia, dimpotrivă, a avut un sentiment de eliberare, dovadă fiind actuala sa relație de concubinaj. Susține minorul că la data de 20.12.2011 a fost alungat din domiciliu de tatăl său, alături de bunica maternă, amenințându-i cu moartea”.
Bogdan este acum în clasa a XI-a și este singurul din clasă care își dorește să dea la Facultatea de Drept, singurul său vis fiind acela de a urma cariera mamei sale. Are o singură teamă, aceea că părintele care i-a dat certificatul de naștere să își facă buletin, atunci când avea 14 ani, de-abia după ce a fost somat de o instanță de judecată, va face același lucru și acum, când, în curând, va împlini 18 ani și trebuie să își schimbe buletinul, necesar la bacalaureat și la examenul de admitere în facultate. Născut în ianuarie, Bogdan și-a primit prima carte de identitate abia în luna mai, atunci când magistrații i-au somat tatăl cu mandat de aducere, iar acesta s-a prezentat la Evidența Populației cu certificatul de naștere în original al fiului său.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii