Web Analytics

Dragoslavele: Societate sancționată pentru nereguli silvice

de | 11.08.2022 17:01 | Actualitate, Home

În ziua de 9 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, împreună cu specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au acționat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale în domeniul deținerii, prelucrării, transportului și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat activitatea unui punct de lucru din localitatea Dragoslavele al unei societăți comerciale.

În urma verificărilor, s-au constatat că societatea a deținut, în depozit, cantitatea de 2,98 mc de lemn rotund rășinoase, fără documente legale de proveniență.

Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată reprezentanților ocolului silvic competent.

Citește și Curtea de Argeș: Reținuți de polițiști pentru furt calificat

De asemenea, s-a constatat că administratorul ar fi expediat, din depozitul societății, cantitatea de 1,580 mc de cherestea rășinoase și 2,08 mc lemn rotund pin, fără documente de proveniență.

Astfel, administratorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de aproximativ 1.800 de lei, a fost confiscată valoric.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *