Dracula Fest, mutat ca locație din cauza urșilor

de | 9.08.2018 17:43 | Actualitate

Sâmbătă, 11 august, la Arefu – Vidraru vor avea loc două evenimente devenite deja tradiție, în cadrul ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” – ”Dracula Fest” – ediția a X-a și concursul de ciclism montan ”Dracula Bike” – ediția a IX-a.

Concursul de ciclism montan “Dracula Bike” reunește an de an amatorii de munte și sport, pentru aceștia Salvamont Argeș organizând această competiție pentru toate vârstele, de nivel mediu, distanța totală a traseului fiind de 18 km, cu o altitudine totală cumulată de 390 metri.

Înscrierea se va face pe baza unei fișe prin care concurentul se angajează să participe pe proprie răspundere. Înscrierile se pot face la tel. 0248/224.488 sau e-mail salvamontarges@yahoo.com, ori la start, începând cu ora 10.00, în ziua concursului, până la ora 11:45. Startul se va da la ora 12.00, din punctul Călugărița.

Acesta se află la 3 km distanță de barajul Vidraru, pe firul către Cumpăna (drumul neasfaltat). De aici se vor parcurge 9 km până la baza urcării în Curmătura Runcurelei, unde va fi un post de control la care se vor valida foile de concurs, după care concurenții vor veni înapoi, spre sosire, urmând același parcurs.

Nu se va percepe taxa de participare. Startul se va da la ora 12.00, iar toți participanții vor primi ca premiu câte un tricou de ciclism și o diplomă de participare. De asemenea, vor fi și premii surpriză.

Tot sâmbătă, de la ora 14.00, în zona de Camping Dracula, turiști de toate vârstele, din țară și din străinătate, împreună cu localnici, sunt așteptați să descopere ospitalitatea arefeană la cea de-a zecea ediție a ”Dracula Fest”. Spre deosebire de anii trecuți, Dracula Fest a fost mutat de la Cetatea Poienari în Camping Dracula din cauza urșilor ce s-au înmulțit în zonă.

Toată lumea este invitată să participe la ”Ospățul Voievodului”, să deguste mâncărurile tradiționale la tuci și bulzul arefean, așa cum era făcut și pe vremea lui Țepeș Vodă Drăculea.

Voia bună este asigurată de orchestra ”Doina Argeșului” – dirijor Virgil Iordache, care acompaniază soliștii George Nedelea, Valentin Grigorescu, Ion Nicu (Toni), Veronica Dinu, Bogdan Oncioiu și Grațian Bădescu, de la Centrul Cultural Județean Argeș, precum și de grupul de solzari ”Muntișor” Arefu coordonat de prof. Cezar Bădescu.

Cei ce doresc să retrăiască legendele lui Vlad Țepeș și să calce pe urmele sale în Cuibul Vulturului Alb, așa cum era supranumită cetatea din vârf de munte, o pot face, în grup organizat, de la ora 15.00.

Accesul la Cuibul Vulturului Alb se face în siguranță, la acest lucru veghind jandarmii montani, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, ai Direcției Silvice Argeș și ai Serviciului Județean de Ambulanță Argeș.

Sus, după ce au parcurs cele 1.480 de trepte, însuși domnitorul și boierii săi îi vor aștepta pe cei care se încumetă să urce la cetate, însă nu ca să îi tragă în țeapă sau să le taie capetele, ci doar ca să se fotografieze împreună.

 

 

 

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii