Web Analytics
scris sâmbătă, 27.07.2024

Dr. Viorel Pătraşcu, despre Sultanatul Oman: „N-a fost dragoste la prima vedere”

Sâmbătă, 27 iulie, medicul piteștean Viorel Pătrașcu şi-a lansat, în Sala de conferinţe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeş, cel mai recent jurnal al său de călătorii – „Sultanatul Oman – O destinație de poveste„.

Dr. Viorel Pătraşcu, despre Sultanatul Oman: „N-a fost dragoste la prima vedere”

Citeşte şi: Cum au făcut americanii o nuntă de pomină la Lerești pe vremea lui Ceaușescu

Este, aşa cum vă spuneam, a noua carte de călătorii a autorului și a 25-a din cariera de scriitor și jurnalist. Iar evenimentul a avut loc exact la 20 de ani de la lansarea primului său volum cu voiaje de vacanţă, intitulat „De la Erevan la Cabo da Roca”.

Octavian Mihail Sachelarie, Viorel Pătraşcu, Denisa Popescu

La manifestarea de sâmbătă, la care a fost prezentă „familia de suflete a doctorului Viorel Pătraşcu„, depre carte şi autor au vorbit poeta Denisa Popescu, amfitrioana manifestării, sociologul Octavian Mihail Sachelarie, fost director al Bibliotecii Judeţene, dar a fost dat citire şi unui laudatio al jurnalistului piteştean Traian Ulmeanu, care, din motive personale, n-a putut participa la eveniment.

În cuvântul său, Denisa Popescu a vorbit elogios despre impresiile de „călător pe fugă” ale medicului Viorel Pătraşcu, despre textele sale vizuale, completate cu referinţe culturale care dau valoare unei cărţi.

Familia de suflete a doctorului Viorel Pătraşcu. În prin plan, jurnalistul Cristian Sabău

Sultanatul Oman – buchetul de mireasă al acestei cărţi – îţi lasă impresia unui loc perfect, a unei antecamere a Raiului. (…) Este totuşi un loc în care autorul nu s-ar mai întoarce, pentru că n-a fost dragoste la prima vedere” – a punctat Denisa Popescu.

Vorbind despre „o noutate foarte serioasă” în privinţa scriiturii autorului, despre o „radicalizare” a lui Viorel Pătraşcu, în sensul că la această carte a sesizat un alt mod de abordare în care acesta „îşi permite să facă nişte comparaţii„, Octavian Mihail Sachelarie a spus că „Viorel Pătraşcu este echivalentul literar al turismului cultural. (…) Cărţile acestea ar trebui să fie nişte manuale şi să provoace. Trebuie să fie un început„.

Dr. Ecaterina Petrescu Botoncea (Târgovişte) şi dr. Viorel Pătraşcu

Neputând fi prezent la acest eveniment, primarul Cristian Gentea, reprezentat prin consilierul Cristina Munteanu, a transmis pe pagina de Facebook următorul mesaj:

Sunt un cititor constant al tabletelor dumnealui din presa locală, îi cunosc marea vocație de medic și mă fascinează talentul de povestitor social – explorează dileme etice, conflicte personale și sociale într-o notă originală care servește comunității: crește empatia și înțelegerea dintre oameni.

Recunosc însă că jurnalele de călătorie ale doctorului Pătrașcu sunt, de fiecare dată, o surpriză mai frumoasă!

Cărțile dumnealui sunt captivante – reușesc să ne ofere o evadare, stimulându-ne imaginația!

Voi lectura cu plăcere ultimul volum lansat! Felicitări și inspirație! La cât de serios și organizat este, nu m-ar mira să lanseze încă o carte anul acesta!

Putem confirma că aşa va fi. Peste două luni, autorul îşi va lansa a zecea carte de călătorii.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Felicitari Viorele. Acum sunt departe de e tine. NU am putut pariipa la lansare.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită