Web Analytics

Dr. Tiberiu Irimia, membru în Comisia de Urbanism din CL Piteşti: „Blocuri de multe etaje într-un cartier de case nu voi accepta să se mai construiască în Piteşti”

de | 4.12.2020 10:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Întrebat de ce a ales să facă parte din Comisia de Urbanism din cadrul Consiliului Local Pitești, doctorul Tiberiu Irimia, unul dintre cei șapte consilieri liberali, a explicat în amănunt această opțiune în cadrul conferinței de presă de săptămâna trecută de la partid. De la proiecte imobiliare fără avize în regulă și până la demolarea de monumente sau construcții în situri protejate de lege, doctorul Irimia, una dintre cele mai reprezentative voci în domeniul apărării regulilor de urbanism în Pitești, a trecut în revistă principalele hibe din domeniu.
„De vreo doi ani sunt implicat într-un așa-zis scandal imobiliar (cunoscutul litigiu cu un dezvoltator imobiliar, n.red) și anii ăștia m-au făcut să știu foarte bine urbanismul Piteștiului și am în spate și o armată de avocați care m-au învățat că trebuie făcute niște reglementări foarte bine puse la punct în tot ceea ce înseamnă urbanism în orașul Pitești. Pentru că orașul nostru, așa mi se pare mie, a rămas în urma tuturor orașelor din punct de vedere urbanistic. Trebuie doar să învățăm să respectăm legea, pentru că legi legate de construcții există și sunt foarte bine gândite. Rămâne ca noi să lucrăm cu oamenii care le și respectă, pentru că niciun fel de abuz nu mai trebuie permis în Pitești la nivel de urbanism. Vă pot garanta că blocuri de multe etaje într-un cartier de case nu voi mai accepta niciodată să se construiască în Pitești. Nici demolarea de monumente n-o voi accepta niciodată și nu mai vorbesc aici de aviz sau fără aviz, pentru că ele nu pot fi demolate și punct. Tot ce înseamnă protecția patrimoniului urban trebuie să fie pus la loc de frunte, pentru că orașul acesta trebuie să-și regăsească valorile culturale pe care le-a avut odată și cu care putem să ieșim în față, ca să facem Piteștiul un oraș primitor, un oraș în care ne dorim să crească și copiii noștri. Cred că va fi o comisie complicată, dar vă garantez că vom lua măsurile legale în tot ceea ce înseamnă urbanism în orașul Pitești”.

Citește și Profesioniştii PNL Argeş pentru Senat / Tiberiu Irimia, omul care a adus primul spital privat în Argeş

Citește și Fraţii Rădulescu revin cu controversatul proiect imobiliar din str. Căpitan Cuţui / CL Piteşti a avizat un alt PUZ pentru blocul ridicat lângă Depozitul de Armament

De asemenea, în cadrul aceleiași conferințe de presă, vicepreședintele Gelu Tofan a fost întrebat dacă directorul controversat de la Cultură, Cristian Cocea, este susținut de PNL Argeș. Vă reamintim că în ultimii zece ani, de când Cocea conduce Direcția de Cultură, Culte și Patrimoniu, siturile urbane din Pitești și monumentele din Argeș au avut de suferit din cauza agresiunii dezvoltatorilor imobiliari.
Iată ce a răspuns Gelu Tofan: ”Dl. Cocea nu este membru PNL Argeş. Eu nu l-am văzut niciodată la partid și l-aş fi observat măcar dacă venea să-și plătească cotizația. Nu are cotizație plătită la noi, fizic nu este la partid, deci nu este membru PNL. Ca atare, noi nu îl susținem pe dl. Cocea la Cultură. Ba chiar ne-ați deschis un subiect sensibil și cred că va trebui să analizăm situația de acolo. S-ar putea să facem un audit și să găsim chiar anumite nereguli, pe care le-am sesizat și noi”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Cei care au dat legea sa avem grija de fatada caselor , de gradina etc.nu au spus nimic de blocurile, care nu au fost zugravite la exterior de cind au fost construite ……si arata oribil…

  2. Cei care au dat legea sa avem grija de fatada caselor , de gradina etc.nu au spus nimic de blocurile, care nu au fost zugravite la exterior de cind au fost construite ……si arata oribil…
    Chiar daca am mai cimentât , lasati sa judece cititorii ….
    Trimit si sesizari organismelor in drept sa ia masuri, dar nu iau nici o masura . …
    Ce altceva pot sa fac in afara de a scrie un comentariu , si a trimise sesizari?
    Cei in drept sa ia masuri nici nu le citesc.
    Poate mai scriu si altii si poate cei care au obligatia de a rezolva astfel de problème , chiar le si rezolva …

  3. Poate veniți și pe Episcop Grigorie Leu nr.53 sa vedeți cum se dau autorizațiile de construire pe la Primăria Pitești.
    Țară condusă de incompetență și corupție.
    Afară cu Glogojeanu și gașca lui de la Urbanism!