Web Analytics

Dr. Tiberiu Irimia: ”În noul program Guvernul are un plan de investiții în sănătate de peste 6 miliarde de euro”

de | 27.11.2020 14:56 | Actualitate

 

În cursul zilei de astăzi a avut loc o conferință de presă la sediul PNL Argeș. Au fost prezenți vicepreședintele PNL Argeș, Gelu Tofan, candidat la Camera Deputaților, dr. Tiberiu Irimia, candidat la Senat, directorul general RATEN, Cătălin Ducu, candidat la Camera Deputaților și secretarul general ACAROM, Adrian Sandu, fost consilier al regretatului Constantin Stroe.

Gelu Tofan: ”Tema principală a conferinței de presă este legată de lansarea programului de redresare și reziliență, un program ambițios, un program pentru patru ani de zile, un program pe care Partidul Național Liberal și-l asumă. Acest program se bazează pe colosala sumă de 80 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

Această sumă este defalcată pe mecanismul de redresare și reziliență 30,4 miliarde euro, 28 de miliarde de euro pe fondul de coeziune, 19,3 miliarde pe politica agricolă și 1,9 miliarde pe fondul de justiție. Principalele obiective ale acestui program de redresare și reziliență sunt creșterea economică în Uniunea Europeană de peste 6% în anul 2024, creșterea salariului mediu net care va ajunge în anul 2024 la suma de 1.000 de euro pe lună.

 

Citește și Covid-19. În Argeș scade rata de infectare la mia de locuitori

 

De asemenea, în această perioadă, Guvernul, care credem noi că va fi PNL, își propune o creștere a numărului de angajați la 566.000 de noi locuri de muncă până în anul 2024. De asemenea, strâns legat de majorarea pensiilor, putem să vă spunem că ne impunem să majorăm cu 46% până în 2024 față de 2019 punctul de pensie, adică să îl aducem de la 1.265 de lei la 1.840 de lei. Pensia medie anuală va crește în acest fel cu încă 536 de lei. Probabil va fi în jur de 2.000 de lei pensia medie anuală.

La capitolul infrastructură avem o cifră îndrăzneață de 570 km de autostradă și drum expres până în anul 2024. Referindu-mă la județul Argeș din acești kilometri de autostradă avem autostrada Sibiu-Pitești cu o investiție de 13,7 miliarde de euro fără TVA finanțare nerambursabilă, care s-a început în acest an sub guvernarea Orban. La capitolul sănătate PNL își asumă un procent de 6% din PIB”.

 

Citește și Testele rapide pentru COVID nu pot fi vândute în farmacii, dar se găsesc online

 

Dr. Tiberiu Irimia: ”Guvernul României lansează un program fără precedent în ultimii 30 de ani în refacerea totală a sistemului de sănătate, chiar încercarea de refacere de la zero. Este un program cu foarte mulți bani, cu foarte multe spitale noi de construit, cu foarte multe proiecte de dotări de ultimă generație pe rețeaua existentă. Unul dintre cele mai importante lucruri va fi campania de vaccinare, care credem noi că va începe la sfârșitul lunii ianuarie și care se va desfășura în condiții foarte bune ca să putem stopa criza prin care trecem legată de pandemie.

 

Citește și „Experimentăm cu cameristele şi femeile de serviciu să lucreze online, adică să vorbească pe WhatsApp cu clientul”

 

În noul program Guvernul are un plan de investiții de peste 6 miliarde de euro pentru investiții de spitale noi și dotări. Din anul 2021 se va încerca un procent de 6% din PIB care să fie investiți în sănătate. Componenta foarte importantă în această dezvoltare a sistemului de sănătate este utilizarea fondurilor europene.

Cei 6% din PIB în combinație cu fondurile europene se poate ajunge la o sumă de foarte multe miliarde de euro. Cert este că nu sunt vorbe, sumele sunt deja alocate pentru cele trei spitale regionale. La nivel de țară sunt în plan peste 10 unități sanitare noi și extinderi prin programe europene de finanțare. Vor intra în program de reabilitare și modernizare peste 25 de spitale județene și 110 spitale orășenești”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii