Web Analytics

Dr. Tiberiu Irimia: „Cred că cei din Primăria Piteşti au dat terenuri în Pădurea Trivale şi noi nu ştim. Se protejează unii pe alţii”

de | 5.09.2019 13:33 | Politica si Administratie

Înscris în PNL Pitești începând cu 19 august, doctorul Tiberiu Irimia, unul dintre cei mai apreciați medici din Argeș și un critic constant al haosului urbanistic din Pitești, a acordat un interviu pentru “Jurnalul de Argeș”. Un interviu în care vorbește despre nemulțumirile sale privind Piteștiul și despre faptul că se va înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului liberal la Primăria Pitești.

# Zilele trecute, alături de colegii din PNL, ați strâns semnături în Pitești pentru președintele Klaus Iohannis. Cum a fost primul contact cu piteștenii? Cum i-ați simțit? Ce nemulțumiri au privind orașul în care trăiesc?
– Am adunat peste 200 de semnături pentru președintele Klaus Iohannis. Mi-a plăcut că oamenii sunt receptivi cu privire la ce a fost în trecut și referitor la așteptările lor pentru viitor. Am fost plăcut impresionat de faptul că multă lume mă cunoștea și am avut niște dialoguri plăcute și constructive. Foarte multă lume e nemulțumită de administrația Piteștiului. Chiar ne-am întâlnit cu un grup de argeșeni care locuiau în Suedia, unde stau de peste 10 ani, și care ne-au atras atenția că, dacă nici anul viitor nu se va produce vreo schimbare la vârful Primăriei Pitești, este ultima oară când vin în România. Aceiași argeșeni ne-au spus că Piteștiul nu s-a schimbat cu nimic față de acum 10 ani, când au plecat ei din țară.

„Proiectul pentru reabilitarea Pieței Primăriei va fi o nenorocire ce ne va costa încă 3 milioane euro din bani publici”

# Ce vă nemulțumește pe dumneavoastră legat de Pitești la ora actuală?
– Mă nemulțumește în primul rând faptul că urbanistic Piteștiul este la pământ din toate punctele de vedere. Și chiar aș cere Primăriei Pitești să stopeze eliberarea oricărei autorizații de construire până la elaborarea unui nou Plan Urbanistic General al orașului. Așteptările mele sunt ca PUG-ul orașului să fie făcut de o firmă de arhitectură specializată în reabilitare urbană.
Știu că Primăria a aprobat un proiect de reabilitare a Pieței Primăriei. Și, la cât îi văd eu de nepricepuți, în frunte cu arhitectul-șef, care depășește orice limită a penibilului, cred că acest proiect va fi o nenorocire ce ne va costa încă 3 milioane de euro din bani publici. Sunt convins că acel proiect e o bătaie de joc. Indiferent cine va veni la conducerea Primăriei Pitești din vara lui 2020, nu va putea să refacă centrul municipiului dacă ei îl refac acum. Și marea porcărie este că cei din Primăria Pitești nu au făcut o consultare publică legat de acest proiect. Mai ales că ei folosesc niște arhitecți de mâna a treia.

„În 2008 au refăcut Piața Primăriei tot înainte de alegeri”

# Bun. Și ce ar trebui făcut?
– În opinia mea, ar trebui elaborat un plan de reabilitare pe toată zona centrală a Piteștiului, zonă ce trebuie refăcută de la zero. Și totul va trebui făcut și cu o consultare publică. Cred că planul celor de la vârful Primăriei Pitești este să facă proiectul de refacere a centrului Piteștiului înainte de alegerile de anul viitor. În 2008 au refăcut Piața Primăriei tot înainte de alegeri.
Cred că ar trebui făcut și un proiect amplu legat de Parcul Trivale și de strada Trivale, de reabilitarea acestei zone, un proiect ce ar trebui să includă 20 km de alei pietonale și piste de biciclete, locuri de joacă și zone de picnic.
Pădurea Trivale trebuie să devină zonă protejată. Eu cred că cei din Primărie au dat terenuri acolo și noi nu știm, se protejează unii pe alții, cred că au făcut și defrișări, sunt parcele de teren ce ar putea rămâne în mijlocul ariei protejate, cred că asta e marea lor frică.
Sunt multe de făcut în Pitești, pentru că ei, practic, nu au făcut nimic.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Cea mai corupta Primarie este Primaria Pitesti.
    Nu au facut nimic pentru Pitesti ! decit daca au putut sa ciuguleasca si ei ceva.
    Toti angajatii Primariei s-au nasit, cuscrit intre ei, nu au facut decit trafic de influente.