Web Analytics

Dr. Irimia şi Sofianu au început strângerea de semnături pentru salvarea Pădurii Trivale

de | 17.10.2019 13:36 | Politica si Administratie

Organizația PNL Pitești a organizat marți 15 octombrie o conferință de presă, la intrarea Pădurea Trivale, în proximitatea Direcției Silvice Argeș.
Au participat liderul consilierilor locali liberali din Pitești, Narcis Sofianu, și doctorul Tiberiu Irimia. Liberalii au dat astfel startul campaniei de strângere de semnături pentru două proiecte privind instituirea ariei naturale protejate de interes local și extinderea Pădurii Trivale.
„Trebuie să ne gândim ce facem cu viitorul Pădurii Trivale; se împlinesc aproape 120 de ani de când străbunicii, bunicii, noi, copiii noștri s-au bucurat și au beneficiat de sănătatea pe care ne-o transmite Pădurea Trivale. Este momentul în care Pădurea Trivale are nevoie de ajutor, ne cere ajutorul. În demersurile pe care le-am făcut cu domnul consilier Sofianu, am reușit în planul nostru de instituire a ariei protejate de interes local și extindere a Parcului Trivale să intrăm în linie dreaptă. Am început și sunt deja aprobate formularele privind inițiativa cetățenească referitoare la proiectul de hotărâre privind «instituirea ariei naturale protejate de interes local Pădurea Trivale» și inițiativa cetățenească referitoare la proiectul de hotărâre privind extinderea Parcului Trivale. Cei care sunt interesați să ne ajute în proiectul nostru sunt așteptați să participe la campania de strângere de semnături!”, spune doctorul Tiberiu Irimia.

Este nevoie de minimum 7.500 de semnături

„Ne-am dat seama că efectiv am fost aburiți că se dorește salvarea Pădurii Trivale. Din păcate, legislația în domeniul posibilității de a defrișa, de a scoate din fondul silvic a devenit mult mai permisivă, au intrat deja în proprietate privată sute de hectare din Pădurea Trivale de pe raza municipiului Pitești. Noi dorim să le readucem în proprietate publică a municipiului Pitești, pentru a le putea proteja sub cele două forme, respectiv cele două proiecte. Avem nevoie de semnăturile piteștenilor, pentru că ritmul în care s-a mers, în sensul de a da bucăți din Pădurea Trivale unuia și altuia, ne sugerează că suntem în ceasul al doisprezecelea, trebuie se semnăm aceste inițiative cetățenești!” a adăugat consilierul local Narcis Sofianu.
În scopul susținerii acestei campanii intitulate „Salvați Pădurea Trivale. Semnează și salvează” a fost creat și un site, www. pădurea-trivale.ro, de unde cele două formulare pentru strângerea de semnături vor putea fi descărcate de oricine. De asemenea, va fi solicitată aprobarea pentru amplasarea unui cort în Piața Primăriei.
Este nevoie de minimum 7.500 de semnături, însă liberalii piteșteni speră să obțină mai multe pentru că această inițiativă va trebui votată în Consiliul Local și va da greutate în momentul în care cele două hotărâri vor fi expuse Consiliului Local spre aprobare.
Semnatarii trebuie să aibă domiciliul în Pitești și minimum 18 ani.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii