Web Analytics

Dr. Horia Trăilă, manager Spitalul Mioveni: „Deşi suntem spital Covid, s-a considerat că este neimportant să se facă centru de vaccinare la Spitalul Mioveni”

de | 1.01.2021 10:36 | Actualitate, Dezvăluiri

# Ce ne puteți spune despre vaccinul împotriva Covid-19? Când va ajunge la Mioveni? Cine sunt primii beneficiari?
– Deși suntem spital Covid, deși avem ATI Covid și Boli Infecțioase, s-a considerat că este neimportant să se facă centru de vaccinare la Spitalul Mioveni. S-a considerat că trebuie să se facă doar la Spitalul Județean Argeș, la Spitalul Municipal Câmpulung, pe considerentul că sunt spitale județene și municipale, deci de alt nivel. Am văzut că s-au făcut centre de vaccinare și la Curtea de Argeș și la Costești. Mă rog… Decizia nu a fost a mea. Deci, în acest moment, este prima dată când noi facem solicitări, pentru că nu putem să avem aici centru de vaccinare cu oamenii noștri, să ne ducem cu buletinele personalului care vrea să se vaccineze să le scanăm la Pitești, lucru care este un pic peste mână, dar asta este decizia. În felul acesta, ni se dau doze ca să vaccinăm aici. Nu mai zic nimic. Așa s-a organizat. O să încercăm să facem treaba asta, să încercăm să vaccinăm, să protejăm oamenii care vor să se vaccineze.
# Care ar fi prima categorie care ar beneficia de acest vaccin?
– Personalul medical care lucrează la Covid, la Boli Infecțioase și personalul medical din spital care se întâlnește des cu acest fel de pacienți și care îngrijește acest tip de pacienți. Așa s-a hotărât în privința centrelor de vaccinare din județ și nu avem ce face. Pentru comunicare în plus vă rog să luați legătura cu domnul director medical…
# O ultimă întrebare… Care este situația cazurilor de Covid-19 la Spitalul Mioveni? Mai sunt tensiuni între pacienți și personalul medical?
– Nu mai sunt tensiuni de acest fel la ora actuală, iar numărul de pacienți pe Secția Boli Infecțioase a scăzut un pic, dar sunt cazuri medii spre grave. În ATI toate locurile sunt ocupate și avem în așteptare oameni pentru a fi coborâți în ATI. Cred că beneficiem de faptul că lumea a încercat să stea acasă de sărbători și nu s-a testat în această perioadă. De fapt, nici nu mai avem teste… În momentul acesta, eu mă pregătesc pentru ce va fi după 5 ianuarie, pentru că atunci mă aștept să văd o creștere a cazurilor Covid. Să dea Dumnezeu să mă înșel și să nu fie așa!

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii