Web Analytics

Dr. Adrian Tase prezintă mici trucuri de luptă împotriva Covid-19 / Metode defensive

de | 5.11.2020 13:18 | Actualitate

Suntem sub asediu. Vă prezint 3 metode defensive pentru a supraviețui, pentru a evita infecția și, în ultimă instanță, pentru a menaja personalul medical suprasolicitat.
1. Coronavirusul este în preajma noastră. Să nu îi permitem să se apropie de orificiile faciale! Distanțarea socială, masca, dezinfectarea mâinilor, aerisirea camerelor, umezirea mucoasei nazale sunt măsuri foarte bune. Soluția ideală: universal masking, cu rezultate excelente în Australia și Noua Zeelandă. Știm că portul îndelungat al măștii produce un grad de disconfort, poate da un grad de hipoxie și poate da ”apă la moară” rebelilor. De aceea, se recomandă scurte pauze de oxigenare la fiecare oră, în aer liber și fără alte persoane în jur. Coronavirusul se simte bine pe mucoasele uscate. De aceea, se recomandă umezirea mucoasei nazale prin instilații cu apă de mare.
2. Coronavirusul a ajuns în faringe. Să nu îl lăsăm să coboare în plămâni!
Potrivit aceluiași principiu, să umezim mucoasa faringiană prin ingurgitarea unor mici cantități de apă la fiecare 10-15 minute. Astfel, în loc să coboare în plămâni și să producă dezastrul, virusul este spălat și ajunge în stomac, unde este distrus de sucul gastric. Metoda se aplică pe scară largă în Japonia.
3. Coronavirusul a ajuns în plămâni. Să împiedicăm dezvoltarea procesului de fibroză! În cazul în care infecția pulmonară severă s-a produs, pacientul ajunge de regulă în spital, chiar în ATI, și este tratat profesional. Există însă și cazuri oculte în care virusul ajunge în plămâni, nu produce infecție clinică, dar inițiază procesul de fibroză pulmonară. În Taiwan este folosită pe scară largă o metodă simplă de evaluare a elasticității/rigității pulmonare. Ne ținem respirația câteva zeci de secunde, cronometrăm și facem acest lucru în fiecare dimineață. Scurtarea timpului de apnee voluntară poate indica un proces de fibroză în evoluție.

Metode de fortificare a organismului

Somnul suficient, 7-8 ore pe noapte și de calitate. Hidratarea: 2-3 litri pe zi cu lichide calde (supe/ciorbe, ceaiuri etc.) sau la temperatura camerei (apă curată, preferabil ușor alcalină – cu pH în jur de 9, care are efect antioxidant și crește rezistența la infecții, implicit și la COVID-19.). În tradiția noastră populară, ceaiurile de cimbrișor, coada+șoricelului, tei, salvie, ienupăr sunt utile în infecții de orice fel. Alimentația completă care să conțină proteine (necesare biosintezei anticorpilor), glucide și lipide (necesare pentru energie), toată gama de săruri minerale (îndeosebi Magneziu și Zinc), toată gama de vitamine (mai ales C și D).
Putem chiar contraataca cu uleiuri volatile care distrug structura virală în general. Chiar dacă SARS-CoV-2 este un virus foarte rezistent, uleiurile volatile din cuișoare, chimen, scorțișoară, cimbru, oregano și alte mirodenii ar trebui să destructureze virusul. Alte alimente cu gust înțepător pot fi utile pentru “încălzirea” organismului: usturoi/ceapă roșie, lămâie, ardei iute roșu, ridiche neagră, sfeclă, hrean, piper, extracte de conifere, ghimbir, cafea/ciocolată cu puternic efect antioxidant, o doză de alcool pentru cei care nu au contraindicații (să nu exagerăm însă, pentru că alcoolul nu omoară virusul decât la peste 70 de grade!).
De fapt, organismul uman funcționează impecabil atunci când produce căldură endogenă. Persoanele cu “sânge iute” au o imunitate foarte bună și nu fac, de regulă, infecții. Copiii aleargă mult, tinerii căsătoriți au relații intense în perioada procreerii, dar de la o vârstă, alergarea și activitatea sexuală se reduc considerabil, iar unii caută surogate (sala de gimnastică, tenis, saună etc.). Apar destul de frecvent creșterea în greutate, hipertensiunea arterială, dislipidemiile, disglicemiile sau chiar diabetul zaharat, adeseori integrate în sindromul metabolic, cu creșterea vulnerabilității la infecții.
Chiar dacă aceste sfaturi sunt cu un caracter mai general, sperăm să fie utile și contra infecției cu noul coronavirus și să ne ajute să rămânem sănătoși!
Dr. Adrian Tase

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii