Web Analytics
scris joi, 09.02.2023

Două reprezentante ale Agenţiei Naţionale Erasmus i-au audiat pe elevii participanţi la deplasarea de coşmar din Polonia

Scandalul de la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” din Ştefăneşti ia amploare!

Două reprezentante ale Agenției Naționale ”Erasmus Plus” au venit marți, 7 februarie, de la București, pentru a sta de vorbă cu elevii Liceului Tehnologic „Dinu Brătianu” din Ștefănești, participanți la proiectul Erasmus+ „Eco experiences in European Schools”, proiect care a beneficiat de o finanțare nerambursabilă de 168.655 euro. De altfel, Poliția derulează cercetări într-un dosar penal privind agresiunile suferite de o elevă în timpul deplasării în Polonia din această vară. Iar ceea ce s-a întâmplat și a ajuns în presă, dar și la Ministerul Educației, la președintele Iohannis și la Avocatul Poporului a atras atenția Agenției. Asta în urma declarațiilor unei mămici, Manuela Mija, mama fetei agresate în Polonia. Potrivit mamei, în timpul excursiei s-au petrecut și alte fapte care trebuie cercetate în amănunt pentru a se trage o concluzie privind eventuale ilegalități petrecute cu banii europeni.

Două reprezentante ale Agenţiei Naţionale Erasmus i-au audiat pe elevii participanţi la deplasarea de coşmar din Polonia

Citește și Eleve de la liceul din Ştefăneşti au băut şi s-au bătut într-un hotel din Polonia

Unul dintre elevi, Antonio, s-a ridicat în picioare și a spus că acest proiect îi va marca pe viață, pe toți

Dar ce s-a întâmplat mai exact marți, la unitatea de învățământ din orașul învecinat Piteștiului, acolo unde ieri s-au aflat reprezentantele Agenției Naționale Erasmus Plus?!
Notabil este că, în așteptarea vizitei, încă de săptămâna trecută s-a montat un panou cu imagini și informații legate de proiectul care a obținut grantul în 2019. Nimeni nu a făcut curat însă, în spatele școlii, acolo unde trona o mizerie de nedescris. Dar oaspeții nu au fost invitați pe acolo, nu? Tot ca element de noutate, porțile au fost închise și au apărut doi paznici meniți să îi împiedice accesul Manuelei Mija, mama elevei bătute. De ce? Fiindcă aceasta ar fi avut multe de spus celor două reprezentante de la Agenția Erasmus.

Mama nu a fost lăsată să intre, însă la audieri nu au participat nici profesoara coordonatoare, nici directoarea liceului, ci doar cincisprezece elevi care au fost în Polonia. Și care au povestit, în scris, că au fost lăsați nemâncați și fără apă de băut și dacă au primit, sau nu, bani de buzunar (n.a., pentru că se vehiculează că ar fi trebuit să primească 200 de euro fiecare, ceea ce nu s-a întâmplat). La final, unul dintre elevi, Antonio, s-a ridicat în picioare și a spus că proiectul ăsta îi va marca pe viață, pe toți.

„Este bine că, fiind singuri cu doamnele, copiii au spus tot ce au avut pe suflet – că nu au avut apă, nu au avut mâncare, au spus despre camera de hotel care era ca un cămin de nefamiliști, cu un prosop cu care s-au șters toată săptămâna, hârtie, nu, săpun, nu… Vă rog să scrieți că am înregistrat-o pe doamna care s-a ocupat de proiect, chiar atunci când recunoaște că le cerea copiilor bonuri fiscale și că i-a umblat lui Faby în telefon și toate astea… Oricum, eu le-am depus la dosar, ca probe. Dacă doamnele de la Erasmus stăteau de vorbă cu mine, le arătam și pozele, și înregistrarea!”, ne-a mai declarat mama Fabiolei.

Citește și Iohannis a aflat că, în Polonia, elevii lăsaţi nesupravegheaţi au furat, au băut vodkă şi au „intrat” în magazinele de etnobotanice

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *