Web Analytics

Două persoane au fost arestate în cazul fraudei prin metoda „sufleor”

de | 19.10.2022 22:59 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Un magistrat de la Judecătoria Buftea a dispus miercuri arestarea preventivă a unui instructor auto, în vârstă de 43 de ani, şi a unui complice, în vârstă de 28 de ani, care juca rolul de „sufleor”, aceştia fiind acuzaţi că au pus la punct un mecanism de fraudare a probei teoretice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere organizat de SRPCIV Bucureşti, suma solicitată unor candidaţi analfabeţi fiind cuprinsă între 3.000 şi 7.500 euro. De asemenea, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii au reţinut încă şapte persoane, urmând ca acestea să fie prezentate Parchetului.

Citește și: Zeci de analfabeți au obținut permise auto! “Sufleorii” wireless, reținuți de polițiști!


Instructorul auto de 43 de ani şi celălalt bărbat sunt acuzaţi că au recrutat zeci de candidaţi din mai multe judeţe, care intrau în sala de examen purtând pe îmbrăcăminte şi în urechi tehnică ce le permitea să filmeze monitorul şi să comunice în exterior cu bărbatul de 28 de ani, care juca rolul de „sufleor”, acesta din urmă transmiţându-le răspunsurile.
Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în perioada 2018 – 2022, instructorul auto împreună cu un bărbatul de 28 de ani au racolat zeci de persoane neşcolarizate şi le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere organizat de SRPCIV Bucureşti. În timpul anchetei, poliţiştii au constatat că o parte dintre candidaţi nu ştiau nici măcar să citească fraze simple în limba română.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *