Web Analytics
scris joi, 13.06.2019

A doua licitaţie pentru reabilitarea Cetăţii Poenari, gata până în toamnă

Așa cum Jurnalul de Argeș anunța în premieră la sfârșitul lunii aprilie, reabilitarea Cetății Poenari, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Argeș, se amână din nou. Asta după ce Consiliul Județean Argeș tocmai a reziliat contractul cu firma italiană care câștigase licitația. Notificarea de reziliere a contractului de lucrări a fost transmisă pe 22 aprilie, pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale, mai precis nedepunerea garanției de bună execuție a lucrării și nedepunerea contractelor de asigurări. Și asta după ce reprezentanții Consiliului Județean au descoperit mai multe nereguli. Surse din cadrul CJ Argeș ne-au declarat că în perioada următoare se va pune din nou licitația pe SEAP și se vor relua procedurile, câștigătorul celei de-a doua licitații urmând a fi desemnat în maximum trei luni, undeva la începutul lunii septembrie.

A doua licitaţie pentru reabilitarea Cetăţii Poenari, gata până în toamnă

Prima licitație, anulată după ce italienii au trimis garanția de bună execuție pe WhatsApp

Legat de prima licitație, cea care a fost anulată, trebuie precizat că liderul de asociație Testa Building SRL trebuia să depună documentul original în termen de cinci zile și n-a făcut-o. Și tot firma câștigătoare trebuia să trimită asigurarea privind executarea viitoarelor lucrări în original, numai că a făcut-o în copie și pe… WhatsApp.
Și a mai fost o altă problemă constatată de specialiștii din cadrul CJ Argeș. Cei de la Testa Building au depus garanția de bună execuție la o firmă de asigurări din Londra care era… inactivă de doi ani.

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...