Web Analytics
scris marți, 04.04.2023

Dosarul “Raisa”: Polițistul care a lovit-o mortal pe fetiță pe o trecere de pieton, la judecată

Polițistul Constantin Popescu va fi judecat pentru accidentul în care Raisa, fetița de 11 și-a pierdut viața. Asta deși a încercat prin toate metodele ca judecătorii să nu lase procesul să intre în linie dreaptă, notează EVZ.ro. 
Citește și: Polițistul rutier care a lovit-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni contestă autenticitatea probelor video

Dosarul “Raisa”: Polițistul care a lovit-o mortal pe fetiță pe o trecere de pieton, la judecată

Doar că toate cererile acestuia au fost respinse pe bandă rulantă. Printre ele s-a numărat și faptul că imaginile surprinse de camerele video nu provin de la dispozitive omologate. Avocatul Adrian Cuculis, cel care reprezintă familia Raisei spune că în acest fel, polițistul a făcut o confuzie gravă între camerele radar ale poliției și orice alt dispozitiv video ce poate fi folosit în instanța penală dacă acesta surprinde o infracțiune. “De asemenea acesta s-a plâns instanței că urmarirea penală nu ar fi fost finalizată și s-ar fi încălcat dreptul la apărare. 

Toate excepțiile au fost respinse și dacă polițistul nu uzitează de calea contestației, atunci urmează ca dosarul să intre în dezbateri pe fond”, a precizat apărătorul. Cert este că după contestație, dacă va apela la o astfel de cale de atac, și dacă i se respinge, atunci polițistul va fi judecat pentru accidentul cumplit în care Raisa și-a pierdut viața, iar o altă colegă de-ale ei a fost rănită. Accidentul a avut loc pe 13 ianuarie 2022, pe bulevardul Laminorului, din sectorul 1 din București.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...