Web Analytics

Dosarul de braconaj îl lasă fără mandat pe edilul de la Mălureni

de | 12.05.2017 08:25 | Actualitate

Adrian Cristescu Malureni

Primarul comunei Mălureni, Alexandru-Adrian Cristescu, a fost condamnat într-un dosar de braconaj.

Mai exact, primarul Cristescu era acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului, în speță, a unor braconieri.

Curtea de Apel Pitești l-a condamnat pe acesta, pe 9 mai, la 1 an de închisoare cu suspendare. În urma condamnării, lui Alexandru Cristescu i s-a interzis dreptul de a ocupa funcţia de primar al comunei Mălureni.

„Condamnă pe inculpatul Cristescu Alexandru Adrian, la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea pedepsei sub supraveghere pe o durată de 2 ani care reprezintă termen de supraveghere… Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii, pe timp de 2 ani, a drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal, respectiv: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat”, se arată în hotărârea instanţei.

Decizia este definitivă. Totodată, edilul trebuie să presteze şi 60 zile muncă neremunerată în folosul comunităţii la Consiliul Local sau Primăria comunei Mălureni.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii