Web Analytics

Dosarul Crimelor din Onești. Patru șefi de poliție, urmăriți penal pentru abuz în serviciu. Procurori: Pasivitatea lor a avut drept consecință uciderea victimelor

de | 28.11.2021 16:54 | Actualitate

 

Patru șefi de structuri de poliție sunt urmăriți penal de procurori pentru abuz în serviciu în cazul intervenției eșuate a forțelor de ordine în cazul crimelor de la Onești. Informația a fost confirmată pentru Ziare.com de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Reamintim că în cazul crimelor de la Onești – acolo unde doi electricieni au fost luați ostatici apoi au fost uciși – au fost deschise două dosare penale: unul (in personam) cu privire la criminalul Gheorghe Moroșanu și altul (in rem) cu privire la intervenția eșuată a forțelor de ordine, cărora le-a luat mai bine de 6 ore să descindă în apartamentul unde erau ținuți ostaticii, moment în care aceștia au fost uciși.

Ziare.com a solicitat relații cu privire la stadiul anchetei privind intervenția Poliției, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

„În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de 4 suspecți, șefi de structuri de poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin.1 C.pen., constând în aceea că, la data de 1.03.2021, aflați în exercițiul atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor art. 26 alin. 1 pct. 5 din Legea 2018/2002, dispoziții ce se completează cu procedure operaționale cu caracter intern, nu și-au îndeplinit / ori și-au îndeplinit defectuos obligațiile profesionale de desfășurare a activităților de negociere și de asigurare a intervenției pentru eliberarea victimelor luate ostatice de M.G. (n.r.- Moroșanu Gheorghe), pasivitate care a avut drept consecință privarea de libertate a celor două victime pe o perioadă de aproximativ 6 ore, precum și uciderea acestora de către agresorul înarmat”, se arată în răspunsul PCA Bacău.

 

Procurorii fac precizarea că suspecților li s-a adus la cunoștință atât calitatea procesuală, cât și acuzațiile.

Citește mai departe pe ziare.com

 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii