Web Analytics

„Dosarul accidentului de muncă de pe şantierul lui Nicola Inquieto va fi finalizat până la sfârşitul anului”

de | 20.09.2018 14:00 | Actualitate

# Declară Nicolae Argeşanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti

Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Nicolae Argeșanu a acordat un scurt interviu pentru Jurnalul de Argeș. Numit în funcție de la începutul lunii iulie a.c., Nicolae Argeșanu este procuror din 2012. Primul loc de muncă a fost la Parchetul Judecătoriei Craiova. În octombrie 2016 a venit la Parchetul Judecătoriei Pitești, iar în august 2017 a fost numit prim-procuror adjunct cu delegație, iar în martie a.c., prim-procuror cu delegație.

# Faceți față cu personalul actual la volumul de muncă foarte mare pe care îl aveți? Este schema de personal completă?
– Avem 17 funcții de execuție și 2 funcții de conducere. Cinci dintre cele 17 funcții de execuție nu sunt ocupate. Dintre cele cinci funcții libere, una a fost scoasă la concurs pentru procedura de admitere directă în magistratură.
# Câți procurori au plecat de la PJP în acest an?
– Trei colegi au plecat la alte Parchete.
# Câte dosare au fost soluționate în primul semestru al acestui an?
– Au fost soluționate 2812 dosare, în condițiile în care avem o schemă de personal redusă.
# Care au fost cele mai importante dosare instrumentate în acest an?
– Un caz pe care l-aș exemplifica este cel al scandalului de la o terasă din Mioveni în luna aprilie a.c., când un bărbat a fost lovit de doi tineri. Victima a căzut, s-a lovit de carosabil în zona capului și a intrat în comă. Actele medico-legale au arătat că i-a fost pusă viața în pericol. Agresorii au fost trimiși în judecată. Între timp, victima a ieșit din comă. O altă speță unde am avut reacție a fost un caz de lipsire de libertate și tâlhărie. Victima a fost legată, iar cei doi agresori i-au sustras mai multe obiecte din casă. Victima a reușit cu greu să iasă din casă. Autorii au fost prinși rapid.
# Care este stadiul dosarului deschis după ce un angajat care lucra pe șantierul italianului Nicola Inquieto a murit după ce a căzut de pe o macara?
– Având în vedere circumstanțele în care s-a produs acel eveniment, volumul de documentare a fost unul mare. Complexitatea cazului este una deosebită. Trebuie stabilit cert contextul în care s-a produs decesul și dacă incidentul putea fi prevenit. S-au făcut mai multe expertize în acest dosar. Se va da cu siguranță o soluție până la sfârșitul acestui an.
# În vara lui 2017, a făcut multă vâlvă cazul polițistului care a fost șicanat în trafic de trei romi pe care i-a pus ulterior la pământ după ce l-au agresat. Când va fi finalizat acest dosar?
– Dosarul respectiv încă nu a fost soluționat. Vă pot spune însă că până la sfârșitul anului va fi finalizat.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii