Web Analytics

Dosarul 2 Mai: Victimele sunt de vină. Se deplasau neregulamentar

de | 4.04.2024 19:07 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Astăzi, la Judecătoria Mangalia a avut loc al treilea termen al procesului lui Vlad Pascu, șoferul drogat care anul trecut a provocat un accident grav în localitatea 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri și rănirea altor trei persoane, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Avocatul lui Vlad Pascu, Adrian Bendeac, a declarat, la ieşirea din Judecătoria Mangalia, că victimele se deplasau neregulamentar, fiind vorba despre o culpă comună în acest caz.

Citește și: Fetiță de 4 ani, din Mioveni, în comă după ce a căzut de la etaj. Este pentru a doua oară în ultimii 3 ani

„În raportul de expertiză auto sunt concluziile tuturor experţilor, în sensul în care participanţii la trafic au creat o stare de pericol pasiv, în sensul în care se deplasau neregulamentar. E o culpă comună”, a spus Bendeac. Întrebat de ziarişti dacă a stat de vorbă cu Vlad Pascu, el a confirmat, adăugând că „sunt aspecte strict care ţin de apărarea în dosar”.

Citește și: Accident la Pitești cu o mașină de Poliție

De cealaltă parte, Adrian Cuculis, avocatul uneia dintre victime, a declarat la ieșirea din instanță că cererea depusă de el a fost respinsă. Apărătorul a solicitat instanței de judecată schimbarea încadrării juridice în omor calificat pentru inculpatul Vlad Pascu.  “S-a respins cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, lucru care era cumva bănuit de către noi de data trecută. Evident, aveai cumva prefigurată ideea aceasta de a-l păstra pe aceeaşi procedură. Ştim foarte bine, fapta până la zece ani şi şase luni va avea limitele reduse cu o treime din pedeapsa respectivă. Se vor audia la următorul termen martori, se vor audia părţile vătămate, respectiv părţile civile, cele care au rămas în viaţă ca şi părţi vătămate şi data viitoare va fi ultimul termen de judecată”, a declarat Adrian Cuculis.

Așadar, Vlad Pascu va fi judecat în continuare pentru patru fapte: ucidere din culpă, vătămare corporală, fugă de la locul accidentului şi conducere sub influenţa a patru substanţe interzise. Cuculis este sigur că dosarul 2 Mai se va încheia la următorul termen, pe data de 18 aprilie.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *