Web Analytics

Dosarul „10 august”: Redeschiderea anchetei împotriva șefilor Jandarmeriei, în dezbaterea instanței

de | 27.11.2020 08:43 | Actualitate, Politica si Administratie

Tribunalul Bucureşti dezbate, vineri, cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august” .

Fostul procuror-şef al DIICOT Giorgiana Hosu a infirmat parţial, la 4 august, soluţia de clasare a dosarului şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Decizia de redeschidere a anchetei trebuie aprobată de un judecător, însă solicitarea DIICOT a fost plimbată pe la mai multe instanţe.

Dacă decizia DIICOT va fi confirmată de un judecător, procurorii vor redeschide urmărirea penală faţă de mai mulţi şefi din Jandarmerie şi Poliţie.

Ei urmează să fie cercetaţi, printre altele, pentru abuz în serviciu, participaţie improrie la purtare abuzivă, la fals intelectual şi uz de fals.

Fostul procuror şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a cerut redeschiderea anchetei pentru că – explica ea – procurorul care a clasat acuzaţiile la adresa şefilor Jandarmeriei, nu a readministrat probele strânse de Parchetul Militar în dosarul ”10 august” şi nici nu a reaudiat suspecţii, victimele şi martorii.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii