Web Analytics
scris sâmbătă, 28.05.2022

Dosar penal și camion confiscat pentru transport ilegal de lemne

Un bărbat din Valea Iașului s-a ales cu dosar penal și camionul confiscat, vineri, 27 mai, după ce jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au desfășurat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a tăierilor și transporturilor ilegale de material lemnos.

Dosar penal și camion confiscat pentru transport ilegal de lemne

În comuna Sălătrucu, jandarmii au observat un autocamion încărcat cu material lemnos. Au descoperit că șoferul nu avea documente legale pentru transportul celor 11 metri cubi de rășinoase.

„Dată fiind configurația traseului, atât autocamionul, cât și autospeciala de jandarmi au încetinit până la oprire, moment în care jandarmii au procedat la verificare legalității transportului. La solicitarea justificată a oamenilor legii, șoferul autocamionului, un bărbat de 38 de ani din Valea Iașului, nu a prezentat documentele legale care să însoțească transportul, întrucât nu deținea niciun document. În această situație, la fața locului a fost solicitată prezența lucrătorilor de poliție, cât și a reprezentanților Ocolului Silvic Șuici pentru întreprinderea demersurilor legale”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Argeș.

Citește și Controale în Argeș referitoare la protecția maternității la locul de muncă

Lemnele au fost confiscate, iar bărbatul a fost predat polițiștilor de la Secția 17 Tigveni.

Pe numele bărbatului, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul sâvărșirii infracțiunii de transport fără documente de însoțire a materialului lemnos, iar autocamionul marca Volvo, cât și cantitatea de aproximativ 11 metri cubi lemn rășinoase au fost ridicate în vederea confiscării. Documentele întocmite în această cauză, cât și bărbatul au fost predate polițiștilor din cadrul Secției 17 Tigveni pentru continuarea cercetărilor”, a mai transmis IJJ Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *