Web Analytics

Controale în Argeș referitoare la protecția maternității la locul de muncă  

de | 28.05.2022 06:33 | Actualitate

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș au făcut 138 de controale cu scopul de a afla dacă sunt sau nu respectate drepturile mamelor la locul de muncă. 

11 angajatori au fost sancționați, 3 cu amenzi in valoare totală de 7500 de lei și 9, cu avertismente. 

Cei care au primit amenzi au depășit termenul legal de 10 zile în care erau obligați să comunice ITM faptul că au angajate în risc maternal. Avertismente au primit angajatorii care nu au informat salariatele gravide, inclusiv prin afișare în loc public, asupra drepturilor pe care le au. 

Citește și Pitești: Spectacolul de teatru ”Hai Hui printre stele” va avea loc în data de 31 mai

Perioada controalelor cu această temă a fost 01.01.2021-20.05.2022. 

Direcția de Sănătate Publică Argeș a înregistrat 390 de dosare privind protecția maternității. Toate pentru salariate însărcinate. 

“Cele mai multe angajate provin din mediul industrial, 300, și au primit concediu de risc maternal. 44 de salariate au cerut să lucreze în continuare, dar prin telemuncă. Restul au rămas la locul de muncă și li s-a redus programul de lucru. 

Citește și Protecția consumatorilor: intră în vigoare norme mai stricte, adaptate erei digitale

Informațiile au fost prezentate vineri la ședința Comisiei de Dialog Social desfășurată la Instituția Prefectului județului Argeș. “, a transmis prefectul de Argeș, Radu Perianu. 

Un material ce cuprinde drepturile mamelor la locul de muncă, soluțiile legale pe care le au la îndemână salariatele dacă nu le sunt respectate drepturile, dar și baza legală, poate fi găsit pe site-ul Instituției Prefectului județul Argeș, prin accesarea linkului: 

https://ag.prefectura.mai.gov.ro/7687-2

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole