Web Analytics

Dosar penal pe numele ÎPS Teodosie pentru zădărnicirea combaterii bolilor

de | 8.01.2021 09:10 | Actualitate, Politica si Administratie

După slujba de Bobotează, Arhiepiscopul Tomisului, Tedosie, este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor și, în urma depunerii unei plângeri, se fac verificări.

El a declarat după slujbă că „o baie în mare e cel mai bun vaccin anti-Covid.”.

În plus, la ceremonia religioasă au participat peste 2.500 de persoane care nu au respectat distanțarea fizică.

Concret, plângerea a fost depusă de un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Constanța, pe numele Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie. Poliția a deschis un dosar privind zădărnicirea combaterii bolilor, care va fi preluat de parchet.

### Cum a reacționat Arhiepiscopia Tomisului

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Eugen Tănăsescu, spune că jandarmii și polițiștii ar fi trebuit să asigure respectarea măsurilor:„Cum ar fi putut să i se impută Înaltului Teodosie ceea ce polițiștii și jandarmii au asigurat?”

CITEȘTE ȘI…Conflictul de interese al primarului de la Berevoeşti a ajuns la Curtea Constituţională

Medicii spun, însă, că Biserica ar putea să fie un partener în campania de vaccinare anticovid. Medicul Emilian Imre, managerul spitalului Victor Babeș, într-o declarație pentru Digi24:

„Dacă am reuși să facem o separare clară între aghiazmă și vaccin, o mare parte din populație ar trece peste bariera fricii față de știință. Nu este o competiție între Dumnezeu și medici.”

## Slujbă de Bobotează fără prea multe măsuri de protecție și distanțare sociale

La Constanța, slujba de Bobotează a avut loc ca în anii trecuți, fără prea mari măsuri de protecție. Majoritatea credincioșilor au purtat mască, dar nu s-a respectat distanțarea fizică, deși polițiștii și jandarmii s-au aflat tot timpul în preajmă.

La final, Arhiepiscopul Tomisului a comparat baia în mare a celor care au recuperat crucile aruncate în apă cu vaccinul anti-Covid.

Antoniu Neguț

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole