Web Analytics

Donald Trump, vizat direct de ancheta privind asaltul asupra Capitoliului

de | 18.07.2023 21:43 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Fostul președinte american Donald Trump a anunțat că este vizat în persoană de ancheta federală privind asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, încheiat cu victime umane. Trump și-ar fi instigat suporterii să atace instituțiile fundamentale ale puterii chiar în ziua în care victoria lui Joe Biden urma să fie oficializată în Congresul Statelor Unite.

Citește și: Accident în Argeș pe calea ferată. O locomotivă a acroșat o mașină!


„Jack Smith, procurorul ţăcănit al Departamentului Justiţiei al lui Joe Biden, a trimis o scrisoare (…) indicând că sunt o ŢINTĂ a anchetei marelui juriu cu privire la 6 ianuarie’, a anunţat Trump pe reţeaua sa Truth Social, conform Agerpres. De altfel, fostul preşedinte republican a și calificat ancheta drept „vânătoare de vrăjitoare”. Trump este deja inculpat într-o altă anchetă federală, pentru că ar fi refuzat să restituie documente pe care le-ar fi păstrat după plecarea sa de la Casa Albă.
La mijlocul lui iunie, el a pledat nevinovat la o acuzaţie de viol şi riscă un proces istoric şi cu mari prejudicii potenţiale pentru campania sa la prezidenţialele din 2024. Miliardarul mai este inculpat de justiţia din statul New York pentru mai multe acuzaţii de fraude contabile, în legătură cu o plată realizată înaintea alegerilor din 2016 pentru a cumpăra tăcerea unei actriţe de filme X. De asemenea, o procuroare din Georgia urmează să anunţe până în septembrie rezultatul anchetei sale cu privire la presiunile exercitate de Trump pentru a încerca să schimbe rezultatul scrutinului prezidenţial din 2020 în acest stat din sud.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *