Web Analytics
scris miercuri, 27.09.2023

Donald Trump și fiii săi, găsiți vinovați de fraudă

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, și fiii săi, Donald Trump Jr. și Eric Trump, au fost găsiți vinovați de fraudă de un judecător din New York, care a spus că aceștia au furnizat declarații financiare false timp de aproximativ un deceniu. Decizia vine cu câteva zile înainte de începerea unui proces civil în care procurorul general al statului New York, Letitia James, îi dă în judecată pe Trump și compania sa pentru aceleași acuzații.

Donald Trump și fiii săi, găsiți vinovați de fraudă

Citește și: Condamnare cu suspendare pentru o șoferiță care a omorât un copil pe trecerea de pietoni


Judecătorul Arthur Engoron a constatat că Trump și compania sa au înșelat bănci, asigurători și alți parteneri de afaceri prin supraevaluarea masivă a activelor sale și exagerarea valorii sale nete pe documentele folosite pentru a face tranzacții și a obține finanțare. De exemplu, Trump a declarat că proprietatea sa din Seven Springs, New York, valorează 291 de milioane de dolari în 2012, când în realitate valora doar 56,5 milioane de dolari1. De asemenea, el a susținut că are 55 de etaje la Turnul Trump din Manhattan, când are doar 432. Aceste tactici au depășit o limită și au încălcat legea, a spus judecătorul, respingând afirmația lui Trump că o declarație de neasumare a responsabilității pe declarațiile financiare îl absolvă de orice greșeală.
Engoron a dispus ca unele dintre licențele de afaceri ale lui Trump să fie revocate ca pedeapsă, făcându-i dificil sau imposibil să facă afaceri în New York, statul său natal. De asemenea, el a spus că va continua să aibă un monitor independent care să supravegheze operațiunile Organizației Trump. Un purtător de cuvânt al lui Trump nu a răspuns imediat la o solicitare de comentariu privind decizia. Trump a insistat mereu că nu a făcut nimic greșit.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *