Web Analytics
scris vineri, 31.03.2023

Donald Trump a fost pus sub acuzare

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost pus sub acuzare de către o instanță judiciară din Manhattan. Astfel, este o premieră pentru un fost președinte SUA. Avocații lui Trump spun că cel mai probabil acesta se va preda săptămâna viitoare, scrie BBC. Fostul președinte a declarat că punerea sub acuzare este „un atac asupra țării noastre” și o „persecuție politică”. „Încearcă să aibă impact asupra alegerilor”. „Democrații au mințit, înșelat și furat în obsesia lor de a încerca să-l ‘prindă pe Trump’, dar acum au făcut ceva de neconceput – au inculpat o persoană complet nevinovată într-un act de interferență electorală flagrantă”, a spus acesta pentru ABC News într-un apel telefonic.

Donald Trump a fost pus sub acuzare

Citește și: Agresorii pădurarilor din Dragoslavele, trimişi în judecată pentru ultraj

Trump, care vrea să candideze din nou pentru funcția de președinte în 2024, e cercetat în dosarul unei plăți pe care avocatul său ar fi făcut-o către o actriță de filme pentru adulți, în ultimele zile ale campaniei electorale din 2016. Actrița ar fi primit 130.000 de dolari ca să nu mai vorbească despre o așa-zisă aventură pe care ar fi avut-o cu fostul lider de la Casa Albă. Iar autoritățile americane consideră că Trump ar fi încălcat legea finanțării campaniilor electorale, cu această plată.

Michael Cohen, fostul avocat, iar în prezent, inamicul lui Donald Trump, i-a plătit banii lui Stormy Daniels şi a depus mărturie în faţa unui mare juriu. Trump, însă, neagă acuzațiile care i se aduc și spune că este victima unei „vânători de vrăjitoare”. El a recunoscut că i-a rambursat avocatului său cei 130.000 de dolari, dar spune că plata este legală. El a scris pe Twitter, în 2018, că banii „nu provin din campanie” și că înțelegerea a fost „un contract privat între două părți, cunoscut sub numele de acord de nedivulgare”. Actriţa porno a cooperat şi ea cu procurorii şi cu acelaşi panel.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită