# Interviu cu chestorul Dan Fătuloiu despre candidatura sa la Consiliul Judeţean din partea PMP. Fost şef al Poliţiei argeşene, apoi şef al Poliţiei Române, şef al Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei României la Washington DC, secretar de Stat al M.A.I în Guvernul Boc, după care ministru consilier în cadrul Ambasadei României din Roma, acesta e doar o parte din CV-ul cu adevărat impresionant al chestorului Dan Fătuloiu. Cel mai titrat poliţist argeşean din toate timpurile e curtat asiduu, în momentul de faţă, pentru a începe o carieră politică. Iar partidul care i-a făcut propunerea e unul de dreapta, Mişcarea Populară, care îl vede drept candidatul ideal pentru alegerile din 25 mai, la preşedinţia Consililui Judeţean Argeş. Ce spune însă chestorul Dan Fătuloiu despre posibilitatea de a candida, precum şi despre motivațiile unei asemenea decizii, precum cea de a intra în arena politică, aflați în interviul de mai jos.
# Se tot vorbește de o posibilă candidatură a dumneavoastră la președinția Consiliului Județean…
– Nu am luat o decizie în acest sens, nu a fost decât o ofertă pe care mi-a făcut-o domnul Daniel Dragomir (preşedintele PMP Argeş, n.red.) pentru a candida la această funcţie. Consider că este un proiect interesant, expertiza mea în management la nivel înalt şi în atragerea de fonduri europene poate să contribuie la modernizarea administraţiei la nivelul judeţului Argeş, în aşa fel încât cetățeanul şi comunităţile locale să beneficieze de servicii publice care să le satisfacă nevoile sociale şi de viaţă. Iar pentru acest deziderat există o oportunitate excepţională în acest moment, atragerea de fonduri europene.
# Aţi dezvăluit deja şi cine v-a făcut propunerea, e vorba de liderul PMP Argeş. Aţi avut cumva, zilele trecute, şi o întâlnire la Palatul Cotroceni, cu domnul preşedinte Băsescu?
– Nu, nu. În niciun caz. Aşa cum deja am spus, solicitarea a venit din partea domnului Daniel Dragomir pe care îl stimez şi consider că poate să devină un om politic de succes. Asta deoarece are o viziune modernă asupra politicii şi o experienţă managerială notabilă în viaţa privată.
# Aţi semnat deja vreo adeziune la Partidul Mişcarea Populară?
– Încă nu sunt decis să intru în politică.
# Dar ca cetăţean şi fin observator al vieţii politice, ce părere aveţi despre partidul care v-a făcut oferta?
– Eu cred că partidul este mai puţin important, contează seriozitatea, competenţa şi respectarea angajamentului celui care îşi asumă responsabilitatea gestionării administraţiei unui judeţ. Dacă aş intra vreodată în politică, eu mi-aş dedica întreaga activitate în primul rând cetăţenilor acestui judeţ care merită o administraţie interesată să le aducă, în cadrul comunităţilor în care trăiesc, condiţii civilizate de viaţă.
„Nu există o presiune, în sensul unui termen limită”
# Aveţi un termen limită până la care trebuie să daţi un răspuns ?
– Nu, nu există o presiune în sensul ăsta. Analizez, dar nu sunt încă decis. Un proiect de genul acesta necesită în primul rând standarde ocupaţionale bazate pe competenţe şi nu pe criterii politice. Pentru a creea în cadrul instituţiilor publice o cultură organizaţionala modernă, ai nevoie de oameni cu o viziune modernă care să se angajeze în proiecte majore pentru comunitate. Din păcate, în momentul de faţă, posturile publice nu reprezintă o atracţie pentru oameni cu expertiză moderna şi calificată în domeniu, şi asta din cauza nivelului de salarizare.
# Dar ce vă trage înapoi, de ce mai aveţi rezerve?
– Am avut multe decepţii în activitatea mea, determinate de comportamentul oamenilor politici, de faptul că nu îşi respectă principiile şi angajamentele pe care le transmit cetăţenilor. Eu văd într-un asemenea proiect un contract pe care îl faci cu cetăţenii şi pe care, dacă nu îl respecţi, îţi depui demisia, înainte să ajungi să fii din nou evaluat de electorat.
Alina Crângeanu
0 Comentarii