Web Analytics

DOLIU ÎN TEATRUL ROMÂNESC! A MURIT ACTRIȚA DRAGA OLTEANU MATEI

de | 18.11.2020 08:43 | Cultură, Actualitate

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață, noaptea trecută, la vârsta de 87 de ani.. Ea fusese internată în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași, în cursul zilei de vineri, 13 noiembrie.

## Draga Olteanu Matei a debutat în anul 1956

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai apreciate actrițe din generația sa, interpretând zeci de roluri pe scena Teatrului Național București și jucând în aproape 100 de filme pe marile ecrane și în televiziune.

Născută pe data de 24 octombrie 1933 la București, apreciata actriță de comedie a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956. În luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan.

De-a lungul carierei sale, Draga Olteanu Matei a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Baiesu etc.

## Roluri în film

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Redactia ,,jurnaluldearges,, nu anunta accidentul lui Druica in judetul Constanta?