Web Analytics
scris luni, 07.08.2023

„Doina Bascovului”, singurul ansamblu argeșean care participă la Festivalul – Concurs Național de Folclor „Mioveni”

În Argeș, între 11-13 august, are loc Festivalul – Concurs Național de Folclor „Mioveni”, ediția a IV-a, pe scena din centrul civic al orașului Mioveni. Festivalul va debuta vineri, 11 august, cu tradiționala paradă a portului popular.

„Doina Bascovului”, singurul ansamblu argeșean care participă la Festivalul – Concurs Național de Folclor „Mioveni”

Cele opt ansambluri rămase în concurs sunt: Ansamblul Folcloric „Atelierul de Joc Popular” din Zalău, jud. Sălaj; Ansamblul Folcloric „Doina Bascovului” din Bascov, jud. Argeș, Ansamblul Folcloric „Moldovenii din Cetate” din Moșna, jud. Iași; Ansamblul Folcloric Sătesc „Megieșii” din Cornu Luncii, jud. Suceava; Ansamblul Folcloric „Nedeia” din Novaci, jud. Gorj; Ansamblul de Dansuri Populare Românești „Rapsozii Siretului” din Pașcani, jud. Iași; Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului” din Oradea, jud. Bihor; Ansamblul Folcloric „Codrulețul” din Vorona, jud. Botoșani.

„Doina Bascovului” este singurul ansamblu din Argeș participant. A fost înființat în 2013, managerul este Sebi David, iar instructor coregraf – Liliana Oancea. „A devenit un brand la nivel județean și național, un ansamblu iubit de oameni, mărturie fiind numeroasele prezențe ale dansatorilor bascoveni la zilele localităților din județ și din țară. Cu numeroase participări la concursuri județene și naționale, turnee în țară și străinătate (China, Italia, Spania, Moldova, Grecia), Ansamblul „Doina Bascovului” reprezintă un etalon al dansurilor tradiționale românești”, transmit reprezentanții festivalului.

Citește și Concert ROA la Festivalul Analogue

Printre artiștii care vor face spectacol prezenți se numără Gelu Voicu și Taraful Lăutarii din Teleorman, Mioara Velicu, Taraful Cătălin Iancu, dar și câștigătorii ediției precedente, Ansamblul Folcloric MARAMUREȘUL, din județul Maramureș, în cadrul Galei de premiere.

Juriul este format din specialiști în domeniu și oameni de cultură din România: Elise Stan – președintele juriului, Ileana Vieru, Doina Ișfănoni, Gabriela Nedelcu-Păsărin și Cătălin Oancea. Prezintă Iuliana Tudor.

Organizatorii Festivalului Concurs-Național de Folclor sunt Centrul Cultural Mioveni împreună cu Primăria și Consiliul Local Mioveni.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *