Web Analytics

„Doina Bascovului”, pe meleaguri greceşti

de | 4.07.2018 19:00 | Cultură

9 Doina Bascovului 1251După ce anul trecut, în octombrie, Corala Catedralei „Sf. Petru” din Argos, Grecia, a susținut un recital de cântece religioase și tradiționale din patrimoniul grecesc în incinta Casei de Cultură a comunei Bascov, anul acesta s-au inversat rolurile.

Un grup de dansatori și Grupul Vocal Bărbătesc din cadrul ansamblului popular „Doina Bascovului” au participat sâmbătă, 30 iunie, la Festivalul Internațional al Corurilor si Dansatorilor din orașul Argos, Grecia. Aceștia au plecat cu autocarul încă de miercuri, 27 iunie, spre cea mai veche așezare urbană din Grecia – orașul Argos.
Festivalul s-a desfășurat la Liceul grecesc din acest oraș, acolo unde s-au strâns ansambluri corale și dansatori din mai multe zone din Grecia, dar și din Turcia.
„Am avut o invitație oficială de la Primăria și Centrul Cultural din orașul Argos la Festivalul «Buna întâlnire internațională a corurilor și dansatorilor din toată Grecia și din afară». Ne-am întâlnit cu primarul orașului Argos, cu directorul Centrului Cultural, cu deputați din zonă, cu mitropolitul regiunii Argolida, din zona respectivă, cu preotul Catedralei «Sf. Petru» din Argos. Am participat atât la spectacol, cât și la anumite invitații oficiale. Nu au existat premii, a fost un festival al prieteniei. Un grup vocal din orașul Argos a participat anul trecut, în octombrie, la Casa de Cultură de la Bascov. Acum ei ne-au întors invitația”, a declarat, la întoarcerea din Grecia, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii