Web Analytics

„Doina Bascovului”, la un concurs în China

de | 4.10.2018 13:00 | Cultură

O nouă reușită pentru Ansamblul „Doina Bascovului”. Ansamblul va participa la un nou festival internațional, de această dată în China. Încă de vineri, 28 septembrie, 22 de dansatori din cadrul trupei „Doina Bascovului” au plecat spre Amsterdam și, de acolo, spre China. Ei vor concura alături de trupe din cel puțin 28 de țări. Românii noștri nu vor fi singuri. Din delegația de la Bascov mai fac parte coregraful, viceprimarul Gheorghe Nedelea și managerul Casei de Cultură „Adriana Trandafir”, Lorena Toma.
Festivalul a debutat la începutul acestei săptămâni, pe data de 1 octombrie. Dansatorii au câte două reprezentații pe zi, una dimineața și alta după-amiaza. Spectacolele vor avea loc în fața a peste 80.000-100.000 de oameni, ne spune primarul localității Bascov, Gheorghe Stancu. Din delegația care merge în China ar fi trebuit să facă parte și primarul, dar referendumul din acest weekend l-a oprit. „Trebuia să merg și eu, dar am renunțat. S-a întâmplat evenimentul ăsta cu referendumul. Va trebui să stau aici”, adaugă primarul Gheorghe Stancu.
Ansamblul „Doina Bascovului” se va întoarce pe data de 9 octombrie. Nu este primul și nici ultimul eveniment de anvergură la care participă cu mândrie argeșenii din Bascov.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii