Web Analytics
scris miercuri, 07.02.2024

Doi tineri rătăciți pe munte, salvați de jandarmii din Rucăr

Marți, 6 februarie, doi tineri, cu vârste de 17 și 18 ani, din județul Dâmbovița, plecați pe munte cu ATV-ul pentru a ajunge pe Vârful Leaota, s-au rătăcit și au solicitat ajutor.

Doi tineri rătăciți pe munte, salvați de jandarmii din Rucăr

Citește și: Accident la Topoloveni. Sunt implicate două căruțe

Apelul a fost dat la telefonul de urgență 112. ATV-ul băieților rămăsese înzăpezit, iar ei au hotărât să coboare de pe munte pe jos. Din cauza întunericului și fiindcă nu aveau echipament specific pentru zona montană, cei doi s-au panicat și au solicitat sprijin.

Operațiunea a durat 5 ore

Jandarmii din cadrul Postului Montan Rucăr au luat legătura cu ei și i-au localizat. Apoi, pentru că se aflau pe un traseu nemarcat, le-au indicat tinerilor să rămână la o stână părăsită, pentru a fi preluați în siguranță.

Având în vedere traseul și zona accidentată în care se aflau tinerii, jandarmii au folosit UTV-ul (vehicul utilitar de teren) din dotare și au reușit să-i recupereze pe cei doi.

Potrivit unui comunicat de presă al Jandarmeriei Argeș, aproximativ 5 ore a durat acțiunea de salvare, însă tinerii au fost coborâți în siguranță până în comuna Cetățeni, de unde au fost preluați de familie, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Recomandări pentru cei care merg pe munte

Pentru evitarea unor astfel de situații și pentru a nu exista vreun pericol, jandarmii montani le adresează tuturor celor care vor să se deplaseze pe munte următoarele recomandări:

– înainte de a pleca la drum, informaţi-vă asupra traseului și asigurați-vă că drumul ales este practicabil și pe timp de iarnă;

– studiați prognoza meteo din zona în care mergeți și echipați-vă corespunzător;

– utilizați autovehicule echipate adecvat condițiilor de iarnă (tracțiune 4×4, anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată etc);

– folosiţi numai drumurile deschise circulației, traseele marcate, urmăriţi marcajele de pe traseu și să nu vă abateți de la acestea;

– în caz de nevoie, apelaţi numărul unic de urgență 112 și solicitați-ne sprijinul.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Argeș. Minoră dispărută

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung desfășoară cercetări, în urma sesizării din...

Ultimele articole

Argeș. Minoră dispărută

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung desfășoară cercetări, în urma sesizării din...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită