Web Analytics

Doi frați din Câmpulung sunt studenți la Oxford  

de | 9.07.2022 10:33 | Actualitate, Cultură, Home

Andreea şi Costin Oncescu, doi fraţi originari din Câmpulung sunt studenţi la Universitatea Oxford. Andreea este în ultimul an la Inginerie, are două stagii de practică la Rolls-Royce, firmă care i-a făcut şi o ofertă de muncă, iar Costin este în primul an la Informatică, potrivit wawlist.com.

Citește și Mihai (Miguel) Gane, cel mai vândut poet din Spania a devenit Cetățean de Onoare al comunei Lerești

Andreea Oncescu, în vârstă de 22 de ani, a plecat de acasă la vărsta de doar 15 ani la București, unde a urmat cursurile Liceului Internaţional de Informatică. A participat și la diferite Olimpiade, de unde s-a întors cu premii. În 2011 a participat la Olimpiada naţională de Fizică unde a luat Locul II, iar în 2015 a reușit să ia medalia de argint.La Olimpiada naţională de Astronomie şi Astrofizică a luat în anul 2014 medalia de argint, iar în anul 2013 și 2015 a luat medalia de bronz, mai scrie sursa citată. 

Costin Oncescu este absolvent al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu“ din Câmpulung. Acesta a obţinut de două ori medalia de bronz şi o dată argintul la Olimpiada internaţională de Informatică.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *