Web Analytics
scris miercuri, 02.10.2019

Doi argeșeni la Olimpiada Internațională de Limba Franceză din Chișinău

În perioada 27-30 septembrie 2019 s-a desfășurat Olimpiada Internațională de Limba Franceză, la Chișinău, Republica Moldova. Lotul olimpic al României a fost alcătuit din 6 elevi, laureați ai Olimpiadei Naționale de Limba Franceză 2019 (clasele a X-a și a XI-a), doi dintre aceștia fiind argeșeni.

Doi argeșeni la Olimpiada Internațională de Limba Franceză din Chișinău

Este vorba despre Tuțu Ioana, clasa a XI-a, de la Colegiul Național Pedagogic ”Carol I”Câmpulung, (care a concurat la nivelul B1) și Iorgulescu Horia, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” Pitești (care a concurat la nivelul B2).

Ei au susținut două probe obligatorii: o probă scrisă individuală și o probă orală în echipe distincte. Profesorii lor coordonatori sunt Florea Tatiana – Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” Pitești și Grigorescu Mihaela – Colegiul Național Pedagogic ”Carol ”’Câmpulung.

Elevii argeșeni s-au întors de la Olimpiada Internațională de Limba Franceză cu un adevărat palmares, repurtând multiple premii remarcabile. Ioana Tuțu a obținut premiul I la proba orală pe echipe și premiul II la proba scrisă, iar Horia Iorgulescu a obținut premiul I la proba orală pe echipe și premiul III la proba scrisă.

Argeșenii noștri au concurat cu elevi cu performanțe în acest domeniu, provenind din 6 țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova și România).

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită