Web Analytics

Doi argeşeni au câştigat 200.000 de lei la Bingo de la Antena 1 şi nu şi-au primit banii

de | 7.09.2017 12:41 | Dezvăluiri

10 01# Constantin Dan și Ionel Udroiu (foto), amândoi din Călinești, au venit la Jurnalul de Argeș și au povestit cum au fost țepuiți #  Cei doi câștigători au dat organizatorii jocului în judecată și le-au făcut plângeri la Parchet # Constantin Dan și Ionel Udroiu au câștigat premii mari în februarie și martie a.c., însă firma Monte Calm Play nu le-a plătit nici acum banii, amânându-i nejustificat. Emisiunea Bingo de la Antena 1 a fost scoasă din grila postului de peste patru luni

Zeci de jucători din toată țara au fost înșelați de către organizatorii „Uniplay Show“, emisiunea de Bingo de la Antena 1, așteptând și acum să primească zeci de miliarde de lei vechi câștigate. Emisiunea a fost scoasă din grila postului încă de acum patru luni, iar organizatorii concursului – reprezentanții firmei Monte Calm Play – s-au făcut nevăzuți, lăsând în urmă datorii de milioane de euro. Doi dintre câștigătorii „țepuiți” de la Bingo Uniplay, doi frați din comuna argeșeană Călinești, nu au stat cu mâinile în sân și au dat firma organizatoare în judecată, făcând în plus și trei plângeri la Parchet. Cei doi frați au sute de documente și înregistrări ce atestă clar că au fost înșelați de către organizatori. Constantin Dan și Ionel Udroiu au venit la redacția Jurnalul de Argeș pentru a ne spune tot istoricul înșelăciunii.

„Reprezentanții firmei organizatoare au fugit noaptea și au lăsat sediul gol”

Constantin Dan și Ionel Udroiu jucau de mai mult timp la Bingo Uniplay, investind sume importante în fiecare lună. Și, în primăvara acestui an, norocul părea că le-a surâs. Pe 26 februarie a.c., Constantin Dan Udroiu a câștigat la Uniplay Show suma de 110.000 lei. Anunțul marelui câștig a fost făcut public în direct la Antena 1, fiind postat inclusiv pe internet. „Pe 27 februarie, mi s-a validat biletul, am trimis organizatorilor copie după bilet, după cartea de identitate și extras de cont în care să-mi vireze banii după șapte zile. Numai că banii nu au fost virați”, spune Constantin Dan Udroiu. Ce a urmat? Pe 30 martie a.c., a fost chemat la sediul Monte Calm Play din București, acolo unde organizatorii se angajau să îi plătească premiul cel mare până pe 8 iunie a.c. În mod bizar, procesul-verbal a fost încheiat într-un singur exemplar, iar pe respectivul exemplar organizatorii Uniplay Show nu au pus nicio ștampilă ori semnătură. Iar termenul de plată nu a fost respectat.
Între timp, pe 19 martie, și fratele său – Ionel Udroiu – câștigase la Uniplay Show o sumă importantă – 95.000 de lei. După câteva săptămâni, pe la jumătatea lunii aprilie, și Ionel Udroiu a mers la București pentru a găsi o cale prin care să primească banii. Numai că – surpriză foarte neplăcută – „la sediul firmei nu mai era nimic. Toate spațiile erau goale, doar sigla Uniplay rămăsese pe geam. Proprietarul clădirii ne-a zis că reprezentanții firmei au fugit noaptea și că nu și-au plătit nici chiria”. Cei doi frați au sunat de zeci de ori la numerele de la call-center și au trimis mai multe SMS-uri și e-mailuri organizatorilor. În zadar. Nimeni nu le-a răspuns.

Angajamente de plată nerespectate

Bănuind că e ceva necurat la mijloc, frații Udroiu s-au decis să meargă la Bistrița, acolo unde firma Monte Calm Play avea sediul central. Și pe 4 mai, organizatorii au semnat cu cei doi frați două angajamente de plată prin care se angajau să le vireze cele mai bine de 200.000 de lei în mai multe tranșe, până cel târziu pe 28 iulie (în cazul lui Constantin Dan Udroiu) și respectiv 31 iulie (în cazul lui Ionel Udroiu). Lunile au trecut, la fel și termenele, însă cei doi câștigători nu au văzut vreun leu.
În aceste condiții, și după ce reprezentanții Monte Calm Play nu le-au răspuns la notificările trimise, frații Udroiu s-au decis să meargă în instanță, făcând inclusiv cereri de popriri asiguratorii, și să facă plângeri penale pentru a putea primi banii câștigați cât se poate de legal.

Judecătoria Bistrița a dat o hotărâre greșită și în mod ciudat și-a dat seama de eroare doar după sesizarea Jurnalului de Argeș

Încă un detaliu ciudat. Pe 21 iunie a.c., Judecătoria Bistrița a respins cererea de poprire asiguratorie formulată de către Constantin Dan Udroiu, numai că în încheierea civilă redactată a trecut în mai multe rânduri numele fratelui – Ionel Udroiu, deși dosarul în cauză, cel cu numărul 4788/190/2017 era deschis pe celălalt nume. În mod cât se poate de bizar, Judecătoria Bistrița a avut reacție la eroare numai după ce Jurnalul de Argeș a cerut lămuriri cu privire la respectiva încheiere civilă plină de greșeli. „În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în cuprinsul Încheierii civile nr. 3545/2017, pronunțate în dosarul nr. 4787/190/2017, s-a strecurat o eroare materială cu privire la numele părților, instanța sesizându-se din oficiu cu privire la acest aspect și urmând a proceda în consecință”, se precizează într-un răspuns trimis Jurnalului de Argeș pe 31 august, la doar câteva ore după ce cerusem lămuriri, răspuns semnat de către Laura Candale, vicepreședintele Judecătoriei Bistrița.
Constantin Dan și Ionel Udroiu au făcut trei plângeri, la Parchetul Judecătoriei Bistrița, Parchetul Tribunalului Argeș și Parchetul Tribunalului București, plângeri îndreptate împotriva patronilor firmei organizatoare – Radu Chifa și Cozma Plăian, precum și împotriva administratorului Ciprian Smărăndoiu, acuzându-i pe cei trei de înșelăciune.
După cum ne-a declarat Constantin Dan Udroiu, „organizatorii Uniplay Show nu au respectat termenii și condițiile contractului încheiat și nu ne-au plătit nicio sumă de bani, așa cum s-au obligat prin angajamentele de plată semnate cu noi”.
În plângerile penale trimise la Parchete împotriva lui Radu Chifa, Cozma Plăian și Ciprian Smărăndoiu, frații Udroiu spun că „făptuitorii au acționat ca o structură organizată formată din cel puțin trei persoane (întrucât au fost angrenați în acest joc atât făptuitorii, cu funcții de conducere, cât și salariați ai societății care au promovat permanent acest comportament infracțional) care a existat pentru o perioadă îndelungată de timp, totul desfășurându-se în scopul comiterii infracțiunii de înșelăciune pentru a obține un important beneficiu financiar”.

Radu Chifa, acţionar şi în firma care a organizat Superbingo Metropolis

Trebuie spus că firma organizatoare – Monte Calm Play – îi are acționari pe Chifa Radu (95%) și pe Plăian Cozma (5%). Același Chifa Radu este acționar și în Metropolis Bets SRL, firma care până în primăvara acestui an a organizat Superbingo Metropolis. În urmă cu patru ani, Superbingo era organizat pe o altă firmă, deținută tot de Chifa, dar care a pierdut la vremea respectivă licența din cauza unor probleme cu finanțele.
Pentru anul trecut, MONTE CALM PLAY SRL a raportat pierderi de 12.058.453 lei şi datorii totale de 13.400.230 lei, iar la finalul anului avea în casă şi conturi suma de 464.728 lei. Demn de menţionat este şi faptul că societatea figurează cu active imobilizate de numai 979.558 lei şi nu deţine mărcile UNIPLAY, care sunt înregistrate pe MONTE CALM GROUP SRL.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a retras licențele de organizare pentru Monte Calm Play

În realitate, firma organizatoare avea probleme financiare chiar de la finalul anului 2016, însă buba s-a spart în spațiul public de abia în aprilie a.c., când Uniplay Show a fost scoasă din grila Antena 1. Astfel, MONTE CALM PLAY SRL a intrat în evidenţele CIP (Centrala Incidentelor de Plăţi) pe 19 decembrie 2016, când a refuzat la plată două bilete la ordin. Şi nu a fost un accident pentru că situaţia s-a repetat şi chiar s-a agravat în lunile următoare, astfel că organizatorul noii ţepe UNIPLAY a adunat 99 de bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de 3.894.521,28 lei.
Pe 5 mai 2017, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) s-a hotărât să rupă pisica în două şi „a decis revocarea licențelor de organizare pentru activităţile de bingo televizat şi slot-machines deţinute de MONTE CALM PLAY SRL“. Pe site-ul uniplay.ro nu există niciun anunţ în acest sens, ultima „noutate” fiind din 21 aprilie 2017, anunţul că emisiunea „va fi reluată după data de 1 mai 2017”.
Pe portalul instanţelor de judecată încă nu a apărut dosarul de insolvenţă, dar există vreo 30 de procese în care Monte Calm Play este reclamată de (foşti) angajaţi pentru drepturi băneşti sau de diverse firme pentru facturi neachitate.

Administratorul firmei nu răspunde la telefon

Am încercat să luăm legătura și cu administratorul Cătălin Smărăndoiu pentru a ne spune un punct de vedere legat de sumele mari datorate câștigătorilor de către Monte Calm Play, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. Am sunat, de asemenea, și pe telefoanele de la call-center-ul firmei, însă acestea erau închise. Am trimis de asemenea solicitări pe adresele de e-mail oficiale ale companiei, însă nu am primit niciun răspuns până la închiderea ediției.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii