Web Analytics

„În documente scria Sorin Apostoliceanu şi nu putea să semneze Cornel Ionică”

de | 11.04.2019 13:13 | Politica si Administratie

# Manu lămureşte misterul nesemnării proiectului pentru Bazinul Olimpic Piteşti

Din cele șase proiecte de dezvoltare pentru județul Argeș ce urmau să fie semnate luni, 8 aprilie, în prezența viceprim-ministrului și ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice, Daniel Suciu, și a secretarului de stat din cadrul MDRAP, Adrian Gâdea, doar cinci au trecut prin această procedură. Patru au fost semnate în sala mare a Consiliului Județean („Modernizare DJ 503 limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Cătanele”; „Extindere și dotare spații Urgență și amenajări incintă Spital Județean de Urgență Pitești”; ”Complex de 4 locuințe protejate și Centru de zi, comuna Ciofrângeni” şi „Eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale aflate în zona Calea București din orașul Topoloveni”), iar cel de-al cincilea, ”Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil și durabil în Municipiul Curtea de Argeș”, a fost semnat, separat, în Oraşul Basarabilor.

Dan Manu: „Vineri s-a schimbat schimbarea şi luni s-a întâmplat evenimentul”

Proiectul rămas nesemnat este cel de „Modernizare, montare sistem panouri solare şi eficientizare energetică a Bazinului Olimpic Piteşti”, în valoarea totală de 15,794,577.97 lei, al cărui beneficiar este Primăria Piteşti, proiect care trebuie să aibă semnătura edilului-şef al municipiului. Dar care edil?!
Pentru că decizia de vineri a Tribunalului Argeș a suspendat ordinul prefectului Dragnea prin care Cornel Ionică rămăsese fără fotoliul de primar și îi permitea acestuia din urmă să se reîntoarcă în funcţie, în locul lui Sorin Apostoliceanu, cel care rămasese, între timp, la butoanele Primăriei. Lucrurile s-au încurcat oarecum în ceea ce privește redactarea documentelor pregătite pentru semnare, iar acest lucru ni l-a explicat președintele Consiliului Județean, Dan Manu, principalul interlocutor al vicepremeirului Daniel Suciu în vizita acestuia în județul nostru.

„Au fost patru proiecte semnate, al cincilea a fost semnat la Curtea de Argeş şi al şaselea era cel pentru Piteşti. Materialele cu semnături pentru tot proiectul au fost redactate pe numele unui primar interimar. Vineri s-a schimbat schimbarea şi luni s-a întâmplat evenimentul… Se mai întârzie cu semnarea pentru că, în documente, trebuie să apară primarul cu state oficiale în exercitarea funcţiei. Una peste alta, în traducere liberă, în documente scria Sorin Apostoliceanu şi nu putea să semneze Cornel Ionică”, a explicat, pentru Jurnalul de Argeș, Dan Manu, președintele Consiliului Județean.
Asta nu înseamnă însă că proiectul este pierdut. După redactarea documentului cu actualizarea numelui primarului, semnarea sa va fi reprogramată.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii