Web Analytics
scris sâmbătă, 17.10.2020

Doctorul Raed Arafat: Aproximativ 5% din populaţie a avut deja COVID. Mulţi nici n-au ştiut şi au infectat pe alţii

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că aproximativ 5% din populaţia României a fost deja infectată cu coronavirus.

Doctorul Raed Arafat: Aproximativ 5% din populaţie a avut deja COVID. Mulţi nici n-au ştiut şi au infectat pe alţii

„Spitalele Covid încet, încet, ajung la capacitate maximă şi este normal ca celelalte spitale să intre în faza următoare şi să înceapă să primească cazuri. Şi nu vorbim de cazuri uşoare simptomatice, asimptomatice, pentru că astea rămân la domiciliu conform noilor discuţii la nivelul Ministerului Sănătăţii, ci vorbim de cele care au nevoie de oxigen şi de tratament. Şi pentru aceste cazuri e normal să avem un număr de paturi suplimentare şi în celelalte spitale. Nu toate unităţile deţin spaţii, dar trebuie să fie create circuite, de regulă spitalele au epidemiologi, trebuie discutat cu ei. Pentru că în spitalele de urgenţă oricum bolanvii cu COVID ajung acolo, oricum ei aveau spaţii de izolare, dar acum vorbim de circuite”, a adăugat Raed Arafat.

Potrivit şefului DSU, întotdeauna cazurile care sunt testate pozitiv sunt mai puţine decât cazurile generale, din cauza asta s-au şi impus reguli precum purtarea măştii, distanţarea socială etc.

Citește mai departe pe epochtimes-romania.ro, parte a rețelei de știri naționale presshub

Distribuie!

0 Comentarii