Web Analytics
scris miercuri, 07.09.2016

Doctoriţa Mioara Motoc îşi acuză contabila că falsifica acte şi pe fostul asociat că exporta medicamente prin clinica pe care ea o conducea

# Vorbe grele în dosarul insolvenţei de la Clinica Motoc # „Madam Motoc ne hărțuiește pe toți degeaba. Ea era singura care ridica banii și se ocupa de operațiunile bancare”, declară, în replică, contabila Anghel Oana Nicoleta   # Avocatul asociatului Marian Dima: „Afirmațiile doamnei Motoc nu au nicio fărâmă de realitate”

Doctoriţa Mioara Motoc îşi acuză contabila  că falsifica acte şi pe fostul asociat că exporta medicamente prin clinica pe care ea o conducea

Medicul Mioara Motoc a formulat în cursul lunii august 2016 o contestație împotriva tabelului preliminar al creanțelor SC Andreea Motoc SRL, tabel întocmit de administratorul judiciar al clinicii, Aktiv Lex. Mioara Motoc cere înscrierea sa la masa credală a clinicii intrate în insolvență cu nici mai mult, nici mai puțin de 3,5 milioane de lei, dar și înlăturarea din tabelul creanțelor, printre altele, a sumelor înscrise aici de două firme aparținând asociatului său, Marian Dima. Este vorba de SC Sana Zone Trading SRL și SC Chemomed  Intertrading SRL, ale căror creanțe însumează aproape 3 milioane de lei.

Marian Dima a devenit asociatul Mioarei Motoc în iunie 2015. La scurt timp însă au apărut probleme între cei doi

„Nu cunoșteam la acea vreme că, întrucât pe una dintre firmele sale exportase medicamente în Germania neconforme standardelor și solicitase nelegal rambursare de TVA, societățile sale erau încadrate la cele cu risc fiscal. Când am încercat să contractăm un împrumut de la Banca Transilvania SA, am constatat acest lucru. Constatând care este situația d-lui Dima Marian, i-am solicitat acestuia retragerea, iar el a promis că o să facă acest lucru. Nu s-a retras, dimpotrivă, a preconizat că în calitate de asociat al SC Andreea Motoc SRL poate să înlesnească activitatea firmelor sale, respectiv SC Sana Zone Trading SRL și SC Chemomed Intertrading SRL, firme la care are calitatea de asociat și de administrator, (la prima  este unic asociat și administrator, iar la cea de-a doua este asociat alături de mama sa și administrator). Permanent promitea că se va retrage, în schimb nu a făcut acest lucru”, precizează Mioara Motoc în contestația formulată pe 8 august.

„Dacă iei de la cineva produse, nu trebuie să le și achiți?”

„Din punctul meu de vedere, afirmațiile doamnei Motoc nu au nicio fărâmă de realitate. Chiar și dacă ar fi fost așa cum spune doamna doctor, din punctul meu de vedere, tot trebuiau plătite produsele acestea. Ce înseamnă comercializare prin intermediul firmei dumneaei?! Înseamnă că iei dintr-o parte și vinzi în altă parte. Iar dacă le iei de la cineva, nu tot trebuie să le achiți? Explicația dumneaei, în afara faptului că nu e reală, tot nu conduce la ceea ce ar dori doamna doctor: ca cele două firme să nu mai fie prinse în tabel cu sumele respective. În plus, eu cred că s-au făcut tot felul de verificări și de către administratorul judiciar, când au fost înscrise acele sume în tabelul creanțelor”, explică, pentru Jurnal de Argeș, Laurențiu Antohi, avocatul lui Marian Dima.

Contabila, acuzată că falsifica acte, inclusiv semnătura doctoriței Motoc

Fostul administrator statutar al SC Andreea Motoc SRL face și acuzații  referitoare la falsificarea unor documene contabile, de data aceasta la adresa fostei contabile a clinicii, cea pe care Mioara Moroc o suspectează că l-ar fi ajutat pe Marian Dima în traseul medicamentelor descris în contestație: produsele farmaceutice ar fi fost comercializate prin clinică, iar veniturile, încasate de cele două firme ale asociatului.
„Împreună cu fosta contabilă  a SC Andreea Motoc SRL, numita Anghel Oana Nicoleta, care în mod frecvent falsifica acte (inclusiv semnătura mea pe multe dintre actele contabile, bilete la ordin etc), au mistificat de așa manieră actele contabile, astfel încât să pară că cele două societăți ar fi creditoarele SC Andreea Motoc SRL: Dima Marian comercializa medicamente prin  intermediul SC Andreea Motoc SRL, însă actele contabile erau întocmite de așa manieră că veniturile se încasau de către cele două societăți ale sale. Astfel, întrucât firmele sale erau cu risc fiscal, Dima Marian livra medicamentele de la cele două firme către SC Andreea Motoc și tot el le revindea către diverși beneficiari, însă prin modul în care, împreună cu fosta contabilă, reflecta în contabilitate aceste operațiuni, conducea la concluzia eronată că SC Andreea Motoc SRL ar fi beneficiarul acestot tranzacții, ceea ce nu este real”, mai arată Mioara Moroc în contestația la tabelul creanțelor.

Contabila Anghel Oana Nicoleta:  „Nici măcar nu aveam specimen de semnătură la vreo bancă. (…) Ea stabilea toate discounturile”

Fosta contabilă a SC Andreea Motoc SRL neagă că ar fi falsificat vreo semnătură și lansează, la rândul ei, acuzații la adresa Mioarei Motoc: „Madam Motoc ne hărțuiește pe toți degeaba. Ea era singura care ridica banii. Se ocupa de operațiunile bancare. Eu nici măcar nu am avut specimen de semnătură la vreo bancă. În plus, doar ea stabilea discounturile. Toată activitatea comercială (farmacie, depozit, clinică) era coordonată de ea. Sunt plecată de acolo din 2015, tocmai pentru că nu mă mai înțelegeam cu ea. Nu am fost dată afară, cum susține doamna Motoc, ci am plecat singură. De fapt, din momentul în care s-a deschis clinica, în 2012, eu nu m-am mai implicat în activitatea comercială a societății. Până să se deschidă clinica, într-adevăr, da. Însă de 4 ani de zile nu mă mai ocup de activitatea comercială, nu am mai vorbit cu furnizorii, cu clienții, cu absolut nimeni. Doar făceam contabilitate. Mi se aduceau facturile de către doamna doctor Motoc. Eu nici n-aveam voie să intru în clinică. Aveam biroul în spate, la farmacie. Aş vrea să mai precizez că  doamna Motoc a știut tot timpul de datorii. Nu e nicidecum așa cum susține dânsa, că nu ar fi știut. Iar în ceea ce-l privește pe domnul Dima, îl cunosc doar din vedere”, a declarat pentru Jurnal de Argeș, Oana Nicoleta Anghel, fostul contabil al SC Andreea Motoc SRL.

Mioara Motoc pretinde creanțe de 3,5 milioane lei

Fostul administrator statutar al clinicii cere efectuarea unei expertize contabile care să lămurească raporturile comerciale dintre SC Andreea Motoc SRL și cele două societăți administrate  de Dima Marian, inclusiv prin prisma circuitului medicamentelor distribuite prin cele două firme.
Mioara Motoc nu vrea însă doar înlăturarea creanțelor celor două fime ale asociatului ei din tabel, ci și înscrierea în același document a propriei sale persoane, cu suma de 3,5 milioane de lei. „În cererea de creanță am arătat că, subsemnata, am calitatea de asociat al SC Andreea Motoc SRL și în această calitate am finanțat activitatea societății cu împrumuturi directe, iar pe de altă parte, dividendele cuvenite în ultimii ani am înțeles să nu le ridic și să le las la dispoziția societății”, mai arată Mioara Motoc în același document.

Dr. Motoc îşi vrea banii înapoi şi pe Audi-ul executat silit de unul dintre creditori

Pe 19 august 2016, Mioara Motoc, fostul administrator statutar al clinicii SC Andreea Motoc SRL, a formulat la Tribunalul Specializat Argeș o cerere  prin care solicita instanței să ia act de subrogarea acesteia în drepturile creditorului Farmexim SA. O acțiune, care, dacă i-ar reuși, ar face posibil ca Mioara Motoc să devină creditor alături de Farmexim, desi medicul Motoc are și calitatea de debitor al societății Andreea Motoc SRL (societate din care ar fi ridicat în mod nejustificat  suma de 2.500.000 lei, doar în anul 2014, conform constatărilor inspectorilor fiscali, acuzația constituind obiectul unei plângeri penale formulate împotriva Mioarei Motoc).
De altfel, Mioara Motoc a și contestat creanța creditorului Farmexim SA, creanță acceptată în tabelul preliminar al creditorilor SC Andreea Motoc SRL, solicitând diminuarea sumei cu 260 de mii de lei.
„Imediat anterior deschiderii procedurii, acest creditor demarase executarea silită împotriva mea. Acest creditor a încasat suma totală de cca. 260.000 lei, atât din valorificarea autoturismului marca Audi Q7, nr. de înmatriculare AG … … , proprietatea subsemnatei, cât și din conturile mele personale, inclusiv anterior deschiderii procedurii”, arăta Mioara Motoc, prin avocatul Mincă Lavina, în contestația depusă pe 10 august 2016 la Tribunalul Specializat Argeș.
Povestea autoturismului Audi Q7 e lungă Potrivit administratorului judiciar al firmei SC Andreea Motoc, cel care se ocupă de insolvența debitoarei,  clinica Andreea Motoc a valorificat, prin administratorul statutar Motoc Mioara, autoturismul marca Audi Q7, tot către aceasta, cu suma de 11.780,00 lei, „sumă pe care o apreciem că fiind derizorie, având în vedere faptul că autoturismul a fost evaluat în luna mai 2016 la valoarea de 108.068,13 lei, în vederea valorificării în cadrul procedurii de executare silită, efectuată de BEJ Radu Marius”.
Isabela Moiceanu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită