Web Analytics

Doar vorbe, deocamdată: vouchere de vacanță pentru salariații din mediul privat

de | 24.11.2022 12:14 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Guvernul e preocupat – zice-se – să reglementeze procedura de acordare a tichetelor de vacanță și pentru salariații din mediul privat. Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a declarat că guvernanții vor să pregătească un cadru legislativ care să permită firmelor private să-și recompenseze angajații cu tichete de vacanță.

Citește și: Update. Primărița din Corbi, despre contabila arestată: ”Eu am făcut sesizarea la Poliția Economică”

Zilele acestea am avut ceva discuții cu colegi din Parlament, din partea PNL-ului, e drept, pentru a încerca o inițiativa legislativă, cel puțin asta se discută la acest moment, pentru a încerca și din perspectiva statutului să ajutăm privații pentru emiterea unor astfel de tichete de vacanță. Soluția sau ideea cu care vin domniile lor fiind ca suma să fie compensată din CAS-ul ce ar trebui plătit de către firme”, a declarat ministrul la emisiunea „Articolul 7” de la TVR, citat de evz.ro.

Conform spuselor sale, decontarea acestor tichete de vacanță ar trebui să se facă în procent de 100%. El a precizat că, din estimări, rezultă că în acest moment statul câștigă puțin peste 60% din CAS-ul pe care ar trebui să-l colecteze. Drept urmare, o astfel de măsură ar fi benefică și pentru stat și pentru angajați.

Ar fi un impact bugetar destul de mare; păi, să ne gândim că pentru salariații din mediul bugetar, sunt aproximativ 1,2 milioane de salariați, impactul bugetar este de aproximativ 350 milioane euro. Având în vedere că în mediul privat sunt de patru ori mai mulți salariați, ar fi un efort bugetar destul de mare”, a mai spus ministrul Cadariu.

Sunt doar ”ceva discuții”, deocamdată, după cum se observă. Iar pînă la faptem de multe ori, e cale lungă. Vom vedea…

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *