Web Analytics
scris miercuri, 13.12.2023

DNA Piteşti a dispus o expertiză ANEVAR în dosarul celor cinci case de tip familial de la Ştefăneşti achiziţionate de către DGASPC Argeş

Sorin Briciu (foto): „A fost prima și ultima mea afacere cu statul. Nu vreau să mai fac vreodată”

Dosarul celor cinci case de tip familial de la Ștefănești achiziționate de către DGASPC Argeș a intrat într-o nouă etapă. Luni, 11 decembrie, toate părțile implicate – adică reprezentanții Direcției respective, în frunte cu directoarea Tatiana Eftime, ai Consiliului Județean, în frunte cu vicepreședintele Marius Nicolaescu și constructorul Sorin Briciu – au fost chemați, împreună cu avocații, la sediul DNA Pitești, pentru a li se comunica faptul că a fost dispusă o expertiză ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România) a celor cinci imobile.

DNA Piteşti a dispus o expertiză ANEVAR în dosarul celor cinci case de tip familial de la Ştefăneşti achiziţionate de către DGASPC Argeş

Bogdan Dorcea: „O să facă expertiza, cu toate acele criterii speciale de stabilire a prețului pieței”

Bogdan Dorcea, avocatul Tatianei Eftime, director general al DGASPC Argeș, ne-a confirmat acest lucru. „S-a dispus o expertiză ANEVAR pentru a fi stabilită valoarea de piață a clădirilor. Și ni s-a comunicat acest lucru. Ce se va întâmpla mai departe? Nu fac speculații. O să vină expertul dumnealor și o să facă expertiza, cu toate acele criterii speciale de stabilire a prețului pieței. O să ne gândim dacă vom propune și noi un expert. Deocamdată nu am luat nicio hotărâre. Nici nu am avut timp, acum am venit acasă”.

Citește și Vicepreședintele Marius Nicolaescu, urmărit penal în dosarul caselor cumpărate de DGASPC Argeș

Sorin Briciu: „Nu mă simt bine în această postură…”

Constructorul Sorin Petru Briciu – căruia, vă reamintim, procurorii DNA Pitești i-au pus sechestru pe avere până la concurența sumei de 800.000 euro, contravaloarea celor cinci case considerate a fi cumpărate la prețuri supraevaluate și după o procedură viciată – vrea în continuare să înapoieze banii către DGASPC Argeș și să redevină proprietar al celor cinci imobile. Cei de la Direcție nu i-au dat, însă, nici acum, un răspuns.
Luni, la ieșirea de la DNA, administratorul Best Oil Sorama SRL s-a abținut de la prea multe comentarii. Sorin Petru Briciu ne-a spus doar atât: „A fost prima și ultima mea afacere cu statul. Nu vreau să mai fac vreodată. Propunerea mea față de DGASPC Argeș rămâne valabilă, dar nu am primit niciun răspuns. Este o situație dificilă și pentru mine… Ne-am întâlnit să ni se spună despre evaluare. Probabil că sunt niște lucruri normale pe care și dânșii vor să le stabilească. Deocamdată nu vreau să mai fac declarații în acest sens. Nu mă simt bine în această postură… Momentan aș vrea să stau liniștit”.

Vă reamintim și poziția Consiliului Județean Argeș în această problemă. Și anume că modificarea sau încetarea contractelor se realizează numai cu acordul părților ori din cauze autorizate de lege, că în respectivele contracte (ale DGASPC Argeș cu constructorul) Consiliul Județean nu a avut nicio calitate care să-i permită să decidă la rezoluțiunea convențională a acestora și că, potrivit Codului Civil, contractul produce efecte doar între părți (cu precizarea că actul juridic are efecte obligatorii numai pentru cei care și-au dat consimțământul la încheierea sa, nu și pentru terți, care nu și-au exprimat voința de a dobândi vreun drept și nici de a-și asuma vreo obligație prin el).

Citește și După audierea la DNA Pitești, șefa DGASPC Argeș a plecat acasă

Citește și Lovitură de teatru în dosarul de la DNA Piteşti. Constructorul Briciu returnează banii către DGASPC Argeş, dar vrea cele 5 case înapoi

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită