Web Analytics
scris luni, 04.12.2023

Vicepreședintele Marius Nicolaescu, urmărit penal în dosarul caselor cumpărate de DGASPC Argeș

Marius Florinel Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, este urmărit penal în dosarul celor cinci case pe care DGASPC Argeș le-a cumpărat pentru persoane vulnerabile, în zona Zăvoi din Ștefănești, dar la prețuri supraevaluate. Vicele este acuzat de DNA că a dat informații unor oameni de afaceri înaintea achiziției și că, în acest mod, s-a cauzat DGASPC Argeș un prejudiciu de până la 3.550.000 lei.

Vicepreședintele Marius Nicolaescu, urmărit penal în dosarul caselor cumpărate de DGASPC Argeș

Marius Nicolaescu este urmărit penal pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citește și Sechestru pe averea constructorului de la care a cumpărat DGASPC cele 5 case


„În cursul anului 2022, în contextul realizării proiectelor „Locuințe protejate – siguranță și îngrijire Argeș ”, „Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități” și “Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități”, ce vizau achiziția de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș (D.G.A.S.P.C.) Argeș a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile, suspectul Nicolaescu Marius-Florinel, în calitatea menționată mai sus, ar fi comunicat unor oameni de afaceri mai multe informații nedestinate publicității referitoare la: modul de compartimentare al viitoarelor imobile care urmau să fie achiziționate, prețul care va fi oferit pentru fiecare imobil, perioada în care urmau să fie făcute achizițiile (în cursul anului 2023), modalitatea de achiziție.
În contextul menționat mai sus, în cursul anului 2023, conducerea D.G.A.S.P.C. Argeș, beneficiind de ajutorul suspectului Nicolaescu Marius-Florinel, ar fi achiziționat de la o societate comercială administrată de una din persoanele cărora li se divulgaseră aceste informații, cu încălcarea prevederilor legale și la prețuri supraevaluate, un număr de cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile, în condițiile în care acestea nu erau finalizate și nu erau racordate la rețelele de apă, gaze și canalizare.
Prin aceste demersuri a fost cauzat un prejudiciu D.G.A.S.P.C. Argeș de până la 3.550.000 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informațiilor nedestinate publicității”
, a transmis DNA.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Reamintim că, pe 7 septembrie 2023, s-au făcut percheziții la Consiliul Județean Argeș, la DGASPC Argeș, Primăria Ștefănești și în alte locații din Argeș. Mai multe detalii: Surse. Motivul perchezițiilor DNA Pitești: cinci case cumpărate prin achiziții trucate.

Citește și Lovitură de teatru în dosarul de la DNA Piteşti. Constructorul Briciu returnează banii către DGASPC Argeş, dar vrea cele 5 case înapoi

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită